Δέκα υλικά στην κουζίνα σου για γρήγορα και υγιεινά σνακ

82     

Δέκα υλικά στην κουζίνα σου για γρήγορα και υγιεινά σνακ

ricotta

1. Μαρούλι. Είναι ο τέλειος καμβάς για να ετοιμάσεις μια δροσερή και εύκολη σαλάτα προσθέτοντας οποιαδήποτε άλλα υλικά υπάρχουν στο ψυγείο σου.

2. Αβοκάντο. Πλούσιο σε υγιεινά λιπαρά και ιδιαίτερα χορταστικό, μπορείς να το απολαύσεις σε φέτες μέσα σε μια σαλάτα ή να φτιάξεις μια εύκολη σάλτσα γκουακαμόλε για να συνοδέψεις νάτσος.

3. Καρότα. Κόψε τα σε λωρίδες και συνόδεψέ τα με χούμους. Ή μπορείς απλά να τα περιχύσεις με ξίδι και να προσθέσεις λίγο αλάτι για να γίνουν πεντανόστιμα.

4. Μπανάνες. Είναι πολύ χορταστικές και, σε αντίθεση με άλλα φρούτα, δεν χρειάζονται καν καθάρισμα, οπότε μπορούν να γίνουν ένα από τα πιο γρήγορα σνακ. Επιπλέον, καθώς είναι πλούσιες σε μαγνήσιο, ένα θρεπτικό στοιχείο που προάγει την ψυχική ηρεμία, βοηθούν στη διαχείριση του καθημερινού στρες.

5. Ελιές. Επίσης καλή πηγή υγιεινών λιπαρών, είναι αρκετά χορταστικές και καταναλώνονται σκέτες ως σνακ ή μέσα σε σαλάτες. Έχουν όμως και ένα ακόμη ατού, ιδιαίτερα σημαντικό για τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού: διατηρούνται για πολύ καιρό μέσα σε ένα γυάλινο βάζο με λάδι και ξίδι.

6. Ψωμί ολικής άλεσης. Ξεχειλίζει από φυτικές ίνες, χορταίνει και αποτελεί ένα υλικό πασπαρτού καθώς συνδυάζεται με τα πάντα. Ακόμη κι αν δεν έχεις σχεδόν τίποτα στην κουζίνα, αρκεί να το ψήσεις ελαφρώς, να το περιχύσεις με ελαιόλαδο και να προσθέσεις λίγο αλάτι και ρίγανη για να γίνει ένα πεντανόστιμο σνακ.

7. Ξηροί καρποί. Με ένα σακουλάκι ξηρούς καρπούς έχεις κυριολεκτικά στο χέρι σου ένα γρήγορο και υγιεινό σνακ, πλούσιο σε υγιεινά λιπαρά. Μπορείς επίσης να τους προσθέσεις σε σαλάτες ή να τους θρυμματίσεις για να τους χρησιμοποιήσεις για να πανάρεις κρέας.

8. Αποξηραμένα φρούτα. Δαμάσκηνα, ξερά σύκα, κράνμπερι κ.λπ. χορταίνουν αμέσως με μικρή ποσότητα και παντρεύονται ιδανικά με ξηρούς καρπούς για να δημιουργήσουν μια γλυκιά λιχουδιά χωρίς συντηρητικά ή άλλα πρόσθετα.

9. Τόνος σε κονσέρβα. Καταναλώνεται σε σάντουιτς, σε σαλάτες (ταιριάζει απόλυτα με μαρούλι, καλαμπόκι και κρεμμυδάκι) ή ακόμη και σκέτος. Προτίμησε εκείνον που διατηρείται σε νερό, για λιγότερες θερμίδες.

10. Στήθος κοτόπουλου ή γαλοπούλας. Όπως και ο τόνος, αποτελεί πασπαρτού για σαλάτες και σάντουιτς. Αναλαμβάνει όμως μια χαρά πρωταγωνιστικό ρόλο και σε κυρίως πιάτα, όπου συνοδεύεται ιδανικά με κρέμα γάλακτος, τυρί κρέμα ή πέστο.