Μερικά φυσικά καλλυντικά βρίσκονται στην κουζίνα και το ψυγείο σου

Η διατροφή μας επηρεάζει σε τεράστιο βαθμό την υγεία του οργανισμού μας αλλά την εμφάνισή μας στο σύνολό της, παίζοντας τεράστιο ρόλο ως προς την υγεία του δέρματός μας. Αν λοιπόν αισθάνεσαι ότι η όψη του δέρματός σου είναι τελευταία κάπως θαμπή και έχει χάσει τη φρεσκάδα της, να ποιες κατηγορίες τροφίμων μπορείς να καταναλώσεις για να τη δεις να μεταμορφώνεται.

Μούρα

Τα μούρα όπως οι φράουλες, τα βατόμουρα και τα σμέουρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες.

Ντομάτες

Οι ντομάτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες στην υπεριώδη ακτινοβολία και προάγει την παραγωγή κολλαγόνου, δίνοντας στο δέρμα μια νεανική λάμψη.

Φυλλώδη πράσινα λαχανικά

Τα φυλλώδη πράσινα όπως το σπανάκι, το λάχανο και το μπρόκολο είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, C και Ε, οι οποίες είναι απαραίτητες για υγιές δέρμα. Περιέχουν επίσης χλωροφύλλη, η οποία βοηθά στην αποτοξίνωση του δέρματος.

Λιπαρά ψάρια

Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί και οι σαρδέλες είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα, με αποτέλεσμα πιο καθαρό δέρμα από σπυράκια κλπ.

Ξηροί καρποί και σπόροι

Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε, η οποία έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία και προάγει την ελαστικότητά του.

Αυτές οι τροφές περιέχουν βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και απαραίτητα λιπαρά οξέα που είναι ευεργετικά για το δέρμα. Η ενσωμάτωσή τους στην καθημερινή διατροφή μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας του δέρματος και στην προώθηση μιας νεανικής, λαμπερής επιδερμίδας.

empty alt

5 τροφές που προστατεύουν την καρδιά σου

Αν λάβουμε σοβαρά υπόψη μας το δεδομένο ότι σήμερα οι καρδιοπάθειες αποτελούν τη Νο 1 αιτία θανάτου για άνδρες και γυναίκες παγκοσμίως, τότε σίγουρα η ανακοίνωση για την ανακάλυψη μίας νέας θεραπείας -που θα μείωνε τους θανάτους από τη συγκεκριμένη αιτία- θα αποτελούσε ένα από τα πιο […]
empty alt

Ποια τρόφιμα μπορούμε να καταναλώσουμε μετά την ημερομηνία λήξης τους;

Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: στους σχολαστικούς, που πετούν μια τροφή στα σκουπίδια δευτερόλεπτα αφού παρέλθει η ημερομηνία λήξης της.
empty alt

Τελικά ένα επιδόρπιο με φρούτα είναι πιο υγιεινό από τα άλλα γλυκά;

Όταν έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα π.χ. σε μια μηλόπιτα και μια τάρτα σοκολάτας, ίσως επιλέγουμε την πρώτη, όσο κι αν αγαπάμε τη σοκολάτα, με το σκεπτικό ότι περιέχει μήλα και, άρα, είναι λιγότερο βλαβερή για το σώμα και την υγεία μας.
empty alt

Μήπως καταναλώνεις περισσότερες θερμίδες από όσες νομίζεις;

Το ένα τρίτο των ανθρώπων υποτιμά των αριθμό των θερμίδων που καταναλώνει καθημερινά, σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα.
empty alt

«Γιατί αφήνω τα παιδιά μου να τρώνε γλυκά μόνο το Σαββατοκύριακο»

Δεν θυμάμαι αν ήταν η 3η, 4η η 50η φορά που σταματούσαμε στο φορτηγάκι με τα παγωτά μπροστά από το δημοτικό σχολείο των παιδιών μου, αλλά τελικά το συνειδητοποίησα: είχαμε πρόβλημα με τα γλυκά.
empty alt

Τι είναι η ινουλίνη, τι οφέλη σού προσφέρει και σε ποιες τροφές θα την βρεις

Εάν έχεις τη συνήθεια να διαβάζεις τις ετικέτες τροφίμων, μπορεί να έχεις παρατηρήσει ότι η ινουλίνη αναφέρεται ως συστατικό σε συσκευασμένα είδη διατροφής και ίσως αναρωτιέσαι τι είναι.
empty alt

5 εύκολα tips για να μειώσεις τη χοληστερόλη με φυσικό τρόπο

Δεν απαιτείται ιατρική συνταγή. Η φαρμακευτική αγωγή δεν είναι ο μόνος τρόπος για να μειωθούν με ασφάλεια τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης.
empty alt

Το πολύτιμο διατροφικό προφίλ του ροδιού

Τα οφέλη περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αντιοξειδωτικά, υγεία της καρδιάς, του ουροποιητικού συστήματος κι αντοχή στην άσκηση
Back To Top