Έχεις δοκιμάσει να κόψεις τους υδατάνθρακες, τα λιπαρά, έχεις ακολουθήσει διάφορες επώνυμες δίαιτες, αλλά δεν βλέπεις αποτέλεσμα.

Έχεις δοκιμάσει να κόψεις τους υδατάνθρακες, τα λιπαρά, έχεις ακολουθήσει διάφορες επώνυμες δίαιτες, αλλά δεν βλέπεις αποτέλεσμα. Στην πραγματικότητα, για να δεις το δείκτη της ζυγαριάς να κατεβαίνει υπάρχει κάτι πολύ απλό που μπορείς να κάνεις, αρκεί να το κάνεις σε καθημερινή βάση, σύμφωνα με τη διαιτολόγο Leslie Langevin, MS, RD, CD: να βάλεις στη ζωή σου περισσότερα λαχανικά.

Έχεις άπειρους λόγους να τους δώσεις κεντρική θέση στη διατροφή σου, όχι μόνο για να βελτιώσεις τη σιλουέτα σου. Είναι χαμηλά σε θερμίδες και υδατάνθρακες, περιέχουν μεγάλες ποσότητες νερού που βοηθούν στην ενυδάτωση του οργανισμού και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες παρατείνουν το αίσθημα του κορεσμού για πολλές ώρες, προστατεύοντάς σε από τον πειρασμό των ανθυγιεινών σνακ στη διάρκεια της ημέρας. Και φυσικά, κάθε λαχανικό δίνει διαφορετικές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, ωφελώντας την υγεία σου από πολλές απόψεις.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, τα τελευταία χρόνια τα λαχανικά αντιμετωπίζονται όλο και περισσότερο όχι ως ένα συνοδευτικό, αλλά ως το κυρίως πιάτο και αναγνωρίζεται η αξία του πρωταγωνιστικού ρόλου τους στη μεσογειακή διατροφή. Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα ευέλικτα, καθώς μπορείς να τα καταναλώσεις με πολλούς τρόπους και σε κάθε φάση της ημέρας: το πρωί σε πράσινα σμούθι, το μεσημέρι και το βράδυ σε φαγητά κατσαρόλας, φούρνου, σούπες, κρύες ή ζεστές σαλάτες κ.λπ. και στη διάρκεια όλης της ημέρας ως σνακ, για παράδειγμα σε στικς ή τσιπς λαχανικών που έχεις ψήσει για λίγο στο φούρνο και συνοδεύσει με διάφορα μπαχαρικά.

Διάβασε και εδώ γιατί τα λαχανικά μετρούν στην απώλεια βάρους ίσως περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη αλλαγή στη διατροφή μας.

empty alt

Ποια τρόφιμα μπορούμε να καταναλώσουμε μετά την ημερομηνία λήξης τους;

Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: στους σχολαστικούς, που πετούν μια τροφή στα σκουπίδια δευτερόλεπτα αφού παρέλθει η ημερομηνία λήξης της.
empty alt

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της νηστείας

Διανύουμε την περίοδο της Σαρακοστής πριν το Πάσχα και πολύς κόσμος έχει ήδη ξεκινήσει να νηστεύει. Η νηστεία έχει μεγάλη θρησκευτική αξία αλλά το ερώτημα παραμένει: είναι ευεργετική για την υγεία μας όταν γίνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα; Τα μειονεκτήματα Κύριο χαρακτηριστικό της διατροφικής...
empty alt

Γάλα βρόμης: Πόσο ωφέλιμο είναι;

Ένα από τα φυτικά είδη γάλακτος που κυκλοφορούν τελευταία στην αγορά είναι το λεγόμενο γάλα βρόμης. Πώς φτιάχνεται και ποια είναι η διατροφική αξία του; Διάβασε τι απάντησαν δύο κλινικοί διαιτολόγοι, οι Melissa Bailey, MS, RD, LDN, και Liz Smith, MPH, RD, CNSC στο Popsugar.com.
empty alt

Το «μυστικό της μακροζωίας» είναι εκπληκτικά απολαυστικό

Στις αρχές Ιουλίου πέθανε η γηραιότερη Ευρωπαία, η Ιταλίδα Giuseppina Projetto που έφτασε αισίως τα 116 χρόνια.
empty alt

Αγγούρι: η απόλυτα υγιεινή απόλαυση του καλοκαιριού

  Αν και συνήθως θεωρείται λαχανικό, το αγγούρι είναι στην πραγματικότητα ένα φρούτο. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, καθώς και ορισμένες φυτικές ενώσεις και αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία και ακόμη και στην πρόληψη ορισμένων προβλημάτων υγείας.
empty alt

Το πεπόνι είναι στα καλύτερά του αυτήν εποχή

Η γλυκιά σάρκα του πεπονιού είναι συνήθως κιτρινο-πορτοκαλί έως ανοιχτή πράσινη ανάλογα με την ποικιλία του, ενώ η φλούδα του έχει λευκό-κίτρινο τόνο.
empty alt

Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Αυτό το δημοφιλές λαχανικό διατίθεται σε διάφορα χρώματα, όπως πράσινο, λευκό και μοβ. Χρησιμοποιείται σε πιάτα σε όλο τον κόσμο, όπως φριτάτες, ζυμαρικά και πατάτες.
empty alt

Τροφή για το πνεύμα με αυτό το super power smoothie

Η επιστήμη έχει δείξει επανειλημμένα ότι αυτό που τρώτε έχει άμεση επίδραση στο πώς αισθάνεστε συναισθηματικά. Όταν γεμίζετε τη διατροφή σας με τροφές που τρέφουν τον εγκέφαλο, δεν είναι μόνο ευεργετικό για τη διάθεσή σας, αλλά ωφελεί επίσης τον εγκέφαλο στο σύνολό του, κατορθώνοντας να αποτρέψει...
Back To Top