Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δυτικός κόσμος είναι οι απίστευτες ποσότητες φαγητού που μπορεί να καταναλωθεί αλλά καταλήγει στα σκουπίδια γιατί δεν έχει ωραία εμφάνιση, γιατί πέρασε η ημερομηνία λήξης, κλπ.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δυτικός κόσμος είναι οι απίστευτες ποσότητες φαγητού που μπορεί να καταναλωθεί αλλά καταλήγει στα σκουπίδια γιατί δεν έχει ωραία εμφάνιση, γιατί πέρασε η ημερομηνία λήξης, κλπ.

Και τα εκατομμύρια τόνοι φαγητού που πετιούνται στα σκουπίδια δεν συμβάλλουν μόνο στην παραγωγή μεθανίου που καταστρέφει το περιβάλλον αλλά γεμίζουν και τις χωματερές, την ώρα που χιλιάδες κόσμου δεν έχει να φάει ούτε τα στοιχειώδη.

Αυτό το πρόβλημα θέλησε να λύσει μία ομάδα ανθρώπων στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ και έφτιαξαν παγωτό από υλικά που θα κατέληγαν στο σκουπιδοτενεκέ!

Η εταιρεία Salt & Straw συνεργάστηκε με την ΜΚΟ Urban Gleaners και δημιούργησαν ένα limited edition μενού παγωτών που φαίνεται (και είναι σύμφωνα με όσους το δοκίμασαν) πεντανόστιμο.

Τα υλικά συλλέγονται από την Urban Gleaners από εστιατόρια, μανάβικα, σούπερ μάρκετ, κλπ και είναι τρόφιμα που σε άλλη περίπτωση θα πετιούνταν. Η συλλογή γίνεται στην Νέα Υόρκη, το Πόρτλαντ και το Σαν Φρανσίσκο και για αυτό οι γεύσεις παγωτού που τελικά παράγονται έχουν κάτι από τον τόπο τους. Για παράδειγμα, λόγω της αγροτικής παραγωγής της Καλιφόρνια, στο Σαν Φρανσίσκο σερβίρονται διάφορες γεύσεις εσπεριδοειδών.

Βέβαια, πολλές φορές οι γεύσεις προκύπτουν ανάλογα και με τα διαθέσιμα υλικά. Π.χ. η Urban Gleaners απέκτησε μία τεράστια ποσότητα ψωμιού. Αποτέλεσμα; Η γεύση «ψημένη μπαγκέτα με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα»!

Θα το δοκίμαζες;

empty alt

Φαγητά που αποψύχονται… Το πιο απίστευτο χαλαρωτικό βίντεο!

Είναι πραγματικά παράδοξο το τι μπορεί να σε χαλαρώσει! Όπως για παράδειγμα το να παρακολουθείς ένα time-lapse βίντεο διάρκειας περίπου 8 λεπτών (για την ακρίβεια 7:40) στο οποίο πρωταγωνιστούν καταψυγμένα τρόφιμα που χάνουν μπροστά στα μάτια μας τον πάγο τους.
empty alt

Μία 17χρονη φτιάχνει τέχνη από τον αφρό του latte!

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι επιδέξιοι baristas μπορούν να κάνουν διάφορα σχέδια στον αφρό του καφέ, όπως καρδούλες, δεντράκια, κλπ.
empty alt

Στις 6 Ιουνίου πάμε κέντρο για να δοκιμάσουμε κρασιά Χατζημιχάλη

Αν δεν πρόλαβες να πας σε κάποιο Οινοποιείο για να δοκιμάσεις τα αγαπημένα σου κρασιά με τις «Ανοιχτές Πόρτες», την Τρίτη 6 Ιουνίου είναι η επόμενη ευκαιρία σου! Τα κρασιά του Κτήματος Χατζημιχάλη στην Αταλάντη θα πραγματοποιήσουν ένα γευσιγνωστικό δείπνο στο Roof Garden του Monk Wine...
empty alt

Θυμηθείτε ξανά την πραγματική γεύση της… ντομάτας!

Μπορεί η ντομάτα να ξαναβρεί τον… παλιό καλό εαυτό της; Το αγαπημένο και δημοφιλές λαχανικό, βρήκε έναν καλό σύμμαχο που θα υπερασπιστεί την παλιά της γεύση: την επιστήμη! Οι επιστήμονες λοιπόν ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν το γενετικό «κλειδί» για να αποκαταστήσουν τη γεύση της ντομάτας, η οποία...
empty alt

Μια νέα γενιά Αμερικανών δημιουργών συνδυάζει ζαχαροπλαστική και αρχιτεκτονική

Μερικοί από τους καλύτερους σήμερα ζαχαροπλάστες στην Αμερική έχουν ένα αναπάντεχο υπόβαθρο: σπουδές στην αρχιτεκτονική. Στη δημιουργία κάθε γλυκού ακολουθούν τα ίδια βήματα με την κατασκευή ενός κτιρίου.
empty alt

Healthy Tips από τα ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΥΓΑ! Οι 8 πιο χρηστικές συμβουλές υγείας, για να τις εφαρμόσεις από σήμερα κιόλας

Οι 8 πιο χρηστικές συμβουλές υγείας, για να τις εφαρμόσεις από σήμερα κιόλας
empty alt

CRI: Διπλή (επι)βράβευση της ΑΒ Βασιλόπουλος!

Αργυρό βραβείο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη & Τιμητικός Έπαινος στις δράσεις «για τον Άνθρωπο»
empty alt

Αυτό το καλοκαίρι απολαμβάνουμε την pizza μετα…μουσικής!

Ξέρουμε πως αυτό το καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό.  Αλλά αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι θα το ζήσουμε! Οι νέες καταστάσεις έχουν επηρεάσει την καθημερινότητα μας αλλά και κάποιες από τις αγαπημένες μας δραστηριότητες, όπως τις μουσικές σκηνές, τις συναυλίες, τους κινηματογράφους.
Back To Top