Ο Έκτορας Μποτρίνι ήταν ο σεφ που επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο του πρώτου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας.

Ο Έκτορας Μποτρίνι ήταν ο σεφ που επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο του πρώτου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας. Το δείπνο, με καλεσμένο του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα της Πινακοθήκης του Δήμου Κέρκυρας.

Σε συνεργασία με την ομάδα του πολυβραβευμένου Etrusco του, ο γνωστός σεφ επέλεξε να προβάλει την κουζίνα του Ιονίου, χρησιμοποιώντας προϊόντα της αγαπημένης του Κέρκυρας.

Το μενού περιελάμβανε: Σφαίρα Ελιάς, Καρπάτσιο Ψαριών, Μπουρδέτο. Ο Έκτορας Μποτρίνι συνόδευσε όλα τα πιάτα του με ελληνικά κρασιά, ενώ για γλυκό επέλεξε να προσφέρει στους κ.κ. Τσίπρα και Τζεντιλόνι «Αναμνήσεις από την Κέρκυρα», με φράουλες, σορμπέ φράουλας, παγωτό βανίλια και μαρέγκα.

Παρακάτω, μπορείς να δεις το μενού στη σχετική φωτογραφία:

ettores
Όπως εκμυστηρεύτηκε ο Έκτορας Μποτρίνι, αυτό το μενού το έφτιαξε με την ελπίδα πως έτσι ίσως καταφέρει να διακόψει τη μακρόχρονη «παράδοση» όλων εκείνων των μενού διεθνούς κουζίνας «με τα άψυχα και απρόσωπα φαγητά, που σερβίρανε μέχρι πρότινος στα επίσημα δείπνα ακολουθώντας μια βαρετή πεπατημένη κι απαξιώνοντας τις τοπικές μας κουζίνες αλλά και την ίδια μας την ελληνική μαγειρική ταυτότητα».

botrini_tsipras_00
Ο Έκτορας Μποτρίνι με τους στενούς συνεργάτες του, Νίκο Λίτση και Ρούλα Μερκούρη.

Κατά τα άλλα, η ατμόσφαιρα ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Τζεντιλόνι ήταν άκρως φιλική και θερμή.

Οι δυο πρωθυπουργοί, καθώς και οι 40 Έλληνες και Ιταλοί υψηλοί καλεσμένοι τους (υπουργοί, στελέχη και συνεργάτες τους) απόλαυσαν τα εκλεκτά εδέσματα του executive chef Ettore Botrini, γεύτηκαν τις γεύσεις από το Ιόνιο και ευφράνθηκαν με τα εκλεκτά ελληνικά κρασιά.

empty alt

Ένα δαχτυλίδι φτιαγμένο από Campari

Το Campari, το γνωστό λικέρ με το έντονο κόκκινο χρώμα, μεταμορφώθηκε σε βρώσιμα «δαχτυλίδια κοκτέιλ», ιδανικά για όσες αγαπούν τα κοσμήματα και… το αλκοόλ.
empty alt

19, 20 και 21/5: Τελευταίο τριήμερο για το Athens Street Food Festival!

Το 2ο Street Food Festival που ξεκίνησε δυναμικά στον ανακαινισμένο χώρο του Παλιού Αμαξοστασίου Ο.Σ.Υ. στο Γκάζι το τριήμερο 5-6-7/5 , και συνεχίστηκε στις 12-13 και 14/5, ολοκληρώνεται- μην το χάσεις!  Γεύσεις που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει, εμπειρίες του ουρανίσκου, ένα ταξίδι στα πιάτα του δρόμου, σε περιμένει...
empty alt

Ο μεγαλύτερος πειρασμός σε μια δίαιτα, είναι η… παρέα!

Εντάξει, αυτό είναι γνωστό και χωρίς να το πουν και οι επιστήμονες: ο μεγαλύτερος πειρασμός για όποιον ή όποια προσπαθεί να χάσει κιλά, είναι όταν πρέπει να φάει με παρέα συγγενική, φιλική ή επαγγελματική, σύμφωνα με μια νέα μικρή αμερικανική επιστημονική έρευνα.
empty alt

Γρίφος: Γιατί όλοι μιλάνε για τα Rubik’s Cakes;

  Η πλειονότητα τον έμαθε ως τον δημιουργό του πιο γλυκού Κύβου του Ρούμπικ! Ο ίδιος είναι ήδη διάσημος για τα αναγεννησιακά χρώματα που χρησιμοποιεί ζωγραφίζοντας κυριολεκτικά στην κουζίνα του.
empty alt

Γνώρισε την ιταλική γαστρονομία σε ένα μεγάλο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη

Μια πρωτότυπη διοργάνωση φιλοξενεί η Τεχνόπολη στο Γκάζι από τις 13 έως τις 16/4: στο «Φεστιβάλ των δύο πολιτισμών: Ελλάδα-Ιταλία», οι κουλτούρες των δύο γειτονικών χωρών συνομιλούν μέσα από ένα πλήθος δράσεων για τη μουσική, το θέατρο, το χορό, τον κινηματογράφο, τη ζωγραφική, τη γλώσσα, τη μόδα...
empty alt

To Philadelphia Cottage πρωτοπορεί και στην υγιεινή διατροφή

Το Philadelphia, ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στην κατηγορία του τυριού κρέμα, επεκτείνει και ενδυναμώνει την οικογένεια του Cottage Cheese, απαντώντας στις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών με το νέο τυρί Philadelphia Cottage ACTIVE, το οποίο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη με μόνο 2,5% λιπαρά! Το νέο τυρί...
empty alt

Οι τάρτες που φτιάχνει μια Γερμανίδα είναι τόσο όμορφες, που κάποιος θα δίσταζε να τις φάει

Για τη Γερμανίδα εικαστικό, φωτογράφο και ζαχαροπλάστη Karin Pfeiff Boscheck, τα γλυκά δεν είναι απλώς νόστιμες δημιουργίες αλλά βρώσιμα έργα τέχνης.
empty alt

Τώρα κυκλοφορεί και ροζέ βότκα!

Ενώ το ροζέ κρασί φαίνεται να κερδίζει έδαφος στη γενιά των Μιλένιαλς, μόλις έκανε την εμφάνισή του και ένα ακόμα ποτό στο πιο «θηλυκό» και ρομαντικό χρώμα: η ροζέ βότκα.
Back To Top