Ο Έκτορας Μποτρίνι ήταν ο σεφ που επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο του πρώτου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας.

Ο Έκτορας Μποτρίνι ήταν ο σεφ που επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο του πρώτου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας. Το δείπνο, με καλεσμένο του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα της Πινακοθήκης του Δήμου Κέρκυρας.

Σε συνεργασία με την ομάδα του πολυβραβευμένου Etrusco του, ο γνωστός σεφ επέλεξε να προβάλει την κουζίνα του Ιονίου, χρησιμοποιώντας προϊόντα της αγαπημένης του Κέρκυρας.

Το μενού περιελάμβανε: Σφαίρα Ελιάς, Καρπάτσιο Ψαριών, Μπουρδέτο. Ο Έκτορας Μποτρίνι συνόδευσε όλα τα πιάτα του με ελληνικά κρασιά, ενώ για γλυκό επέλεξε να προσφέρει στους κ.κ. Τσίπρα και Τζεντιλόνι «Αναμνήσεις από την Κέρκυρα», με φράουλες, σορμπέ φράουλας, παγωτό βανίλια και μαρέγκα.

Παρακάτω, μπορείς να δεις το μενού στη σχετική φωτογραφία:

ettores
Όπως εκμυστηρεύτηκε ο Έκτορας Μποτρίνι, αυτό το μενού το έφτιαξε με την ελπίδα πως έτσι ίσως καταφέρει να διακόψει τη μακρόχρονη «παράδοση» όλων εκείνων των μενού διεθνούς κουζίνας «με τα άψυχα και απρόσωπα φαγητά, που σερβίρανε μέχρι πρότινος στα επίσημα δείπνα ακολουθώντας μια βαρετή πεπατημένη κι απαξιώνοντας τις τοπικές μας κουζίνες αλλά και την ίδια μας την ελληνική μαγειρική ταυτότητα».

botrini_tsipras_00
Ο Έκτορας Μποτρίνι με τους στενούς συνεργάτες του, Νίκο Λίτση και Ρούλα Μερκούρη.

Κατά τα άλλα, η ατμόσφαιρα ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Τζεντιλόνι ήταν άκρως φιλική και θερμή.

Οι δυο πρωθυπουργοί, καθώς και οι 40 Έλληνες και Ιταλοί υψηλοί καλεσμένοι τους (υπουργοί, στελέχη και συνεργάτες τους) απόλαυσαν τα εκλεκτά εδέσματα του executive chef Ettore Botrini, γεύτηκαν τις γεύσεις από το Ιόνιο και ευφράνθηκαν με τα εκλεκτά ελληνικά κρασιά.

empty alt

Εσύ θα έπινες cheese tea; (ναι είναι τσάι με τυρί)

Το cheese tea είναι το νέο trend που μετά την Ασία μεταναστεύει και στην Αμερική, με το πρώτο μαγαζί που το σερβίρει να ανοίγει (που αλλού;) στη Νέα Υόρκη.
empty alt

Μπορείς να πεις όχι σε ένα λαχταριστό BBQ event;

Είναι ένα αυθεντικό κρεοπωλείο-deli που δημιουργήθηκε πρόσφατα από μία παρέα ανθρώπων με γνώση στο χώρο του κρέατος που ένιωσαν την ανάγκη να κάνουν κάτι δικό τους και να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους στους απανταχού καλοφαγάδες.
empty alt

Ζεμύθεια 2018: οι βουκολικοί αθλητικοί αγώνες από τη Ζεμύθα ΗΠΕΙΡΟΣ

Όταν ένα τυροκομικό προϊόν τόσο μοναδικό όσο η Ζεμύθα ΗΠΕΙΡΟΣ βγαίνει στο προσκήνιο, δεν θα μπορούσε παρά να «βγει» με έναν μοναδικό τρόπο.
empty alt

Το τέλειο συνοδευτικό για μεσογειακές γεύσεις!

Πλούσια σε σιναρόσπορο και κουρκουμά, και χωρίς συντηρητικά, η Μουστάρδα «Απαλή», που εγκαινιάζει την καινούργια σειρά προϊόντων μουστάρδας της Οξοποιίας Ζαφειρόπουλος, ταιριάζει τέλεια με τις μεσογειακές γεύσεις.
empty alt

Αυτά τα κρεμμύδια δεν θα σε κάνουν να κλαις

Αν το σκέφτεσαι διπλά προτού χρησιμοποιήσεις κρεμμύδια σε μια συνταγή επειδή το καθάρισμά τους πάντα σε κάνει να κλαις, ίσως ζηλέψεις τους Αμερικανούς διαβάζοντας αυτή την είδηση.
empty alt

Γιατί «ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΑΡΑ»;

Γιατί τα ζυμαρικά MISKO είναι πάντα εδώ για να μας προσφέρουν καθημερινές στιγμές απόλαυσης, γεμίζοντάς μας χαρά με την εξαιρετική τους γεύση και τη μοναδική, διαχρονική τους ποιότητα.
empty alt

Τα ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΥΓΑ με νέα ταυτότητα!

Τα Ηπειρώτικα Αυγά, της Πτηνοτροφικής Ιωαννίνων Α.Ε., που για περισσότερα από 50 χρόνια προσφέρουν σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό φρέσκα αυγά από κότες ταϊσμένες με αγνές πρώτες ύλες, μας συστήνονται ξανά με νέο λογότυπο και νέο tagline καθώς και νέες συσκευασίες δίνοντας έμφαση στον τόπο προέλευσης...
empty alt

BOOST ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: ΨΩΜΙ ΓΙΑ ΤΟΣΤ PROTEIN ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟ

Η αγαπημένη μάρκα ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ παράγει καθημερινά μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων κορυφαίας διατροφικής αξίας, υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών και απαράμιλλης γεύσης.
Back To Top