Η Volvo Car Hellas και ο Έκτορας Μποτρίνι γράφουν ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο στη συνεργασία τους. Η σουηδική μάρκα και ο βραβευμένος Σεφ παρουσιάζουν το “Chef’s Table by Volvo”.

Η Volvo Car Hellas και ο Έκτορας Μποτρίνι γράφουν ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο στη συνεργασία τους. Η σουηδική μάρκα και ο βραβευμένος Σεφ παρουσιάζουν το Chefs Table by Volvo. Πρόκειται για ένα μοναδικό concept που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Στο Chefs Table by Volvo, οι φίλοι της υψηλής γαστρονομίας έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα δείπνο υψηλής τέχνης και τεχνικής, παρακολουθώντας από κοντά και νιώθοντας οι ίδιοι συμμέτοχοι της όλης δημιουργίας.

 

Επιπλέον, στην περίπτωση του Chefs Table by Volvo η εμπειρία μπορεί να γίνει ακόμα πιο ξεχωριστή και ολοκληρωμένη, καθώς κατόπιν συνεννόησης προσφέρεται στους συνδαιτυμόνες και η δυνατότητα χρήσης ενός μοντέλου της Volvo, για τη μετακίνησή τους προς και από το εστιατόριο.

 

Το «Τραπέζι του Σεφ», όπως αποδίδεται στα ελληνικά, είναι ένας πολύ δημοφιλής θεσμός στο εξωτερικό. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο χώρο που διαμορφώνεται στην κουζίνα μεγάλων εστιατορίων υψηλής γαστρονομίας, ο οποίος προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσει ένα ζευγάρι ή μια παρέα εκ του σύνεγγυς όλη τη δημιουργική μυσταγωγία που χαρακτηρίζει το σχεδιασμό, προετοιμασία και εκτέλεση ενός τέτοιου δείπνου.

 

Στην κουζίνα του εστιατορίου Botrini’s στο Χαλάνδρι, έχει διαμορφωθεί ένας πολύ φιλόξενος χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει έως τέσσερα άτομα. Το Chefs Table by Volvo, το σχεδιασμό του οποίου επιμελήθηκε ο Δημήτρης Κολιαδήμας της Semiotik Design, προσφέρει όσο το δυνατόν πιο στενή οπτική επαφή με όσα εκτυλίσσονται στην κουζίνα, και ειδικότερα με το τελικό στάδιο προετοιμασίας των πιάτων, το «στήσιμό» τους, λίγο πριν φύγουν από το «πάσο» για να σερβιριστούν στους πελάτες.

Όμως το Chefs Table by Volvo στου Botrini’s ξεχωρίζει και για κάτι ακόμα. Προσφέρεται ένα ιδιαίτερο menu, το οποίο όχι μόνο έχει επιμεληθεί προσωπικά ο Έκτορας Μποτρίνι ειδικά για την περίσταση, με στόχο να επιδείξει όλη του την τέχνη, αλλά είναι και ο ίδιος παρών για να παρουσιάσει τα πιάτα με το μοναδικό του τρόπο. Εξάλλου, αυτή είναι η πεμπτουσία κάθε “Chef’s Table”. Ο Σεφ υποδέχεται, φιλοξενεί του καλεσμένους του, προσφέροντας μία ολιστική προσέγγιση στον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας. Για το λόγο αυτό εξάλλου το Chefs Table by Volvo δεν είναι διαθέσιμο όλες τις μέρες της λειτουργίας του εστιατορίου αλλά μόνο όταν είναι δεδομένη και η παρουσία του Σεφ.

VOLVO XC90 vf

Σχετικά με το Chefs Table by Volvo, ο βραβευμένος Σεφ δήλωσε: «Εδώ και καιρό θεωρούσα ότι η χώρα μας είναι έτοιμη “γαστρονομικά” να υποδεχθεί και να αγκαλιάσει ένα τέτοιο concept. Η υψηλή γαστρονομία έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια και ο Έλληνας, διαθέτοντας πλέον την απαραίτητη παιδεία, αναζητά συνειδητά ξεχωριστές εμπειρίες γεύσης. Είμαι ευτυχής που μου δίνεται η δυνατότητα με το Chefs Table by Volvo να προσφέρουμε μία τέτοια εμπειρία στο ελληνικό κοινό».

empty alt

Τι απειλεί τα γαλλικά κρουασάν;

«Καμπανάκι» έκρουσαν οι αρτοποιοί και οι κατασκευαστές γλυκών και μπισκότων την Γαλλία λόγω της τεράστιας αύξησης στην τιμή του βούτυρου τον τελευταίο χρόνο που φαίνεται να «απειλεί» σοβαρά πλέον τα διάσημα γαλλικά κρουασάν, τα μπριός, τις τάρτες και όλη την παραγωγή γλυκών! Ο Γενικός Γραμματέας...
empty alt

Αν οι ετικέτες του κρασιού έλεγαν την αλήθεια…

Αν το αλκοόλ μάς κάνει πιο ειλικρινείς (μερικές φορές αδυσώπητα ειλικρινείς), η αμερικανική εταιρεία Delicate Estates το έχει πιάσει το νόημα.
empty alt

Αυτό το φαγητό, που βρέθηκε σε ένα ναυάγιο 150 ετών, είναι ακόμα βρώσιμο

Το 1856 το ατμόπλοιο Arabia, που ξεκίνησε για ένα ταξίδι στον ποταμό Μιζούρι των ΗΠΑ για να μεταφέρει προμήθειες σε 16 πόλεις, συγκρούστηκε με έναν τεράστιο κορμό δέντρου που είχε πέσει στον ποταμό και βυθίστηκε, ευτυχώς χωρίς μεγάλες απώλειες (εκτός από ένα άτυχο μουλάρι που είχε προσδεθεί στο […]
empty alt

Ραβιόλια εμπνευσμένα από το Star Wars

Ήταν αναμενόμενο. Με αφορμή την πρόσφατη πρεμιέρα της τελευταίας ταινίας Star Wars (Star Wars: Οι τελευταίοι Jedi), μια αμερικανική πιτσαρία στο Όστιν του Τέξας, σέρβιρε ραβιόλια στο σχήμα του Άστρου του Θανάτου (Death Star), τα οποία μάλιστα κάποιος μπορούσε να συνοδεύσει με ποτά εμπνευσμένα από...
empty alt

Ένα γάλα φυτικής προέλευσης που δεν ήξερες ότι υπάρχει

Πλέον στην αγορά θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία σε γάλα φυτικής προέλευσης, όπως γάλα αμυγδάλου, γάλα φουντουκιού και γάλα σόγιας.
empty alt

Οι Ιάπωνες έφτιαξαν το πρώτο παγωτό που δεν λιώνει

Όχι ότι μέσα στο καταχείμωνο αντιμετωπίζεις τέτοιες ανησυχίες, αλλά σε μερικούς μήνες δεν θα χρειάζεται να κάνεις αγώνα δρόμου με αντίπαλο το χρόνο για να φας το παγωτό σου προτού λιώσει και τρέξει στο χωνάκι και στο χέρι σου.
empty alt

Ηπειρώτικο Στραγγιστό γιαούρτι από την ΔΩΔΩΝΗ

Η ΔΩΔΩΝΗ, η κορυφαία γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου, δημιούργησε το νέο ΔΩΔΩΝΗ Ηπειρώτικο Στραγγιστό, εμπνευσμένη από την παραδοσιακή ηπειρώτικη συνταγή, απαντώντας στις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών.
empty alt

Οι «Γεύσεις του Κόσμου» της 3αλφα μας ταξιδεύουν στα καταστήματα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ με εξωτικά Live Cooking Events!

Το πιο συναρπαστικό ταξίδι γεύσεων με πρωταγωνιστή τα 3αλφα ρύζια της σειράς «Γεύσεις του Κόσμου» ξεκινάει στα καταστήματα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ.
Back To Top