Κράτησε στη μνήμη σου αυτό το όνομα, γιατί ίσως να το συναντάς όλο και συχνότερα στο μέλλον: Η νεαρή σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου είναι η νικήτρια του τοπικού διαγωνισμού S.

Κράτησε στη μνήμη σου αυτό το όνομα, γιατί ίσως να το συναντάς όλο και συχνότερα στο μέλλον: Η νεαρή σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου είναι η νικήτρια του τοπικού διαγωνισμού S. Pellegrino Young Chef 2018 που έγινε στο Τελ Αβίβ και αυτή που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και τις υπόλοιπες μεσογειακές χώρες στο μεγάλο τελικό που θα γίνει στο Μιλάνο το 2018.

Εισιτήριό της για τον τελικό έγινε το signature dish «Ελλήνων Γεύσεις» (κεντρική φωτό), εμπνευσμένο από τα προϊόντα που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες στη διατροφή τους, φόρος τιμής στις γαστρονομικές ρίζες της χώρας μας.

Τα πιάτα που παρουσίασαν οι συμμετέχοντες αξιολογήθηκαν σύμφωνα με τα συστατικά, τις ικανότητες, την εφευρετικότητα, την ομορφιά και το μήνυμά τους.

Η κριτική επιτροπή αποτελείτο από τον πολυβραβευμένο Έλληνα σεφ Νίκο Ρούσσο, ιδιοκτήτη του εστιατορίου Funky Gourmet με δύο αστέρια Michelin και του OPSO στο Λονδίνο, τον Ισραλινό σεφ Chaim Cohen, ηγετική φυσιογνωμία στη γαστρονομική σκηνή του Ισραήλ και μέλος της κριτικής επιτροπής του τηλεοπτικού σόου Master Chef, και τον Τούρκο Ismet Saz, σεφ και ιδιοκτήτη του εστιατορίου TOI Akaretler.

Σημαντική ήταν και η παρουσία ενός ακόμη νεαρού Έλληνα σεφ, του Νίκου Μαυρόκωστα, ο οποίος με το signature dish «Μεσογειακή ψυχή με θαλασσινά και αυγοτάραχο» ξεχώρισε για την άριστη τεχνική και τις αυθεντικές γεύσεις.

kontesopoulou

Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου.

mavrokostas

Ο Νίκος Μαυρόκωστας.

mesogeiaki_psihi

Το πιάτο του Νίκου Μαυρόκωστα «Μεσογειακή ψυχή».

 

empty alt

Πώς οι κοτομπουκιές ενός έφηβου έσπασαν το Twitter

Όταν ο νεαρός Wilkerson ζήτησε από τα Wendy’s δωρεάν κοτομπουκιές για ένα χρόνο, με αντάλλαγμα retweets, η εταιρεία απάντησε λακωνικά τον αριθμό που ήθελε: 18 εκατομμύρια! Ένα απίστευτο νούμερο, όπως καταλαβαίνεις.
empty alt

Τρελαίνεσαι για τηγανητές πατάτες;

Το ότι γενικά πρέπει να αποφεύγεις τα τηγανητά το ξέρεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορείς να το τηρήσεις και πάντα βέβαια, ειδικά όταν πρόκειται για τηγανητές πατάτες, ένα φαγητό που λατρεύουν πολλοί ως συνοδευτικό αλλά και ως κυρίως! Όμως, η επιστήμη ήρθε να «χτυπήσει αλύπητα» και […]
empty alt

Επιτέλους! Ήρθε ο goth latte για τις μέρες που έχεις τις «μαύρες» σου

Είναι κάποιες μέρες που έχεις τις «μαύρες» σου και το δείχνεις με όποιο τρόπο μπορείς. Μαύρα ρούχα, διάθεση «προσοχή, δαγκώνει» και σκέψεις απαισιοδοξίας.
empty alt

Η 24η Μαΐου είναι αφιερωμένη στο λατρεμένο Bánh mì

Αυτό το σάντουιτς θέλεις να το δοκιμάσεις. Πώς το ξέρω; Μα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γαστρονομικά trends διεθνώς.
empty alt

Έρχεται το αβοκάντο light!

Το αβοκάντο μπορεί να έχει αναδειχθεί σε σύμβολο της υγιεινής διατροφής στο Instagram, όμως χαρακτηρίζεται από ένα σημαντικό μειονέκτημα για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος: είναι πλούσιο σε λιπαρά (αν και πρόκειται για τα λεγόμενα «υγιεινά» λιπαρά).
empty alt

Αντίο κόκκινο και λευκό, καλώς ήρθες μπλε κρασί!

«Το ροζέ κρασί είναι ξεπερασμένο. Το λευκό και το κόκκινο ανήκουν στους προηγούμενους αιώνες», με αυτή τη φράση το περιοδικό Time μάς συστήνει το… μπλε κρασί, προϊόν μιας ισπανικής εταιρείας.
empty alt

NEO Τόστιμο! Το Κρίς Κρίς επαναλανσάρει το Τόστιμο και καινοτομεί ξανά

Ακόμα πιο απολαυστικό και μαλακό!
empty alt

Η Ροδουλα δυναμώνει την συνεργασία της με τον ΑΒ

Η εταιρεία Ροδούλα με πάνω από 20 χρόνια επιτυχημένης πορείας στον χώρο της ζύμης και του γλυκού προμηθεύοντας καταστήματα εστίασης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενισχύει την παρουυσία της τα τελευταία 4 χρονιά και στο κομμάτι του Supermarket.
Back To Top