Κράτησε στη μνήμη σου αυτό το όνομα, γιατί ίσως να το συναντάς όλο και συχνότερα στο μέλλον: Η νεαρή σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου είναι η νικήτρια του τοπικού διαγωνισμού S.

Κράτησε στη μνήμη σου αυτό το όνομα, γιατί ίσως να το συναντάς όλο και συχνότερα στο μέλλον: Η νεαρή σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου είναι η νικήτρια του τοπικού διαγωνισμού S. Pellegrino Young Chef 2018 που έγινε στο Τελ Αβίβ και αυτή που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και τις υπόλοιπες μεσογειακές χώρες στο μεγάλο τελικό που θα γίνει στο Μιλάνο το 2018.

Εισιτήριό της για τον τελικό έγινε το signature dish «Ελλήνων Γεύσεις» (κεντρική φωτό), εμπνευσμένο από τα προϊόντα που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες στη διατροφή τους, φόρος τιμής στις γαστρονομικές ρίζες της χώρας μας.

Τα πιάτα που παρουσίασαν οι συμμετέχοντες αξιολογήθηκαν σύμφωνα με τα συστατικά, τις ικανότητες, την εφευρετικότητα, την ομορφιά και το μήνυμά τους.

Η κριτική επιτροπή αποτελείτο από τον πολυβραβευμένο Έλληνα σεφ Νίκο Ρούσσο, ιδιοκτήτη του εστιατορίου Funky Gourmet με δύο αστέρια Michelin και του OPSO στο Λονδίνο, τον Ισραλινό σεφ Chaim Cohen, ηγετική φυσιογνωμία στη γαστρονομική σκηνή του Ισραήλ και μέλος της κριτικής επιτροπής του τηλεοπτικού σόου Master Chef, και τον Τούρκο Ismet Saz, σεφ και ιδιοκτήτη του εστιατορίου TOI Akaretler.

Σημαντική ήταν και η παρουσία ενός ακόμη νεαρού Έλληνα σεφ, του Νίκου Μαυρόκωστα, ο οποίος με το signature dish «Μεσογειακή ψυχή με θαλασσινά και αυγοτάραχο» ξεχώρισε για την άριστη τεχνική και τις αυθεντικές γεύσεις.

kontesopoulou

Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου.

mavrokostas

Ο Νίκος Μαυρόκωστας.

mesogeiaki_psihi

Το πιάτο του Νίκου Μαυρόκωστα «Μεσογειακή ψυχή».

 

empty alt

Υδατάνθρακες για την άσκηση

Η σημαντικότερη πηγή ενέργειας για όσους αθλούνται είναι το γλυκογόνο λένε οι έρευνες. Τροφές που περιέχουν υδατάνθρακες είναι πολύ βασικές, αφού βοηθούν στην καλύτερη απόδοση της αερόβιας άσκησης.
empty alt

Νέο σπρέι παρατείνει τη διάρκεια ζωής των φρούτων για μήνες

Μια καινούρια τεχνική, που αναπτύχθηκε από επιστήμονες του κορεάτικου Ινστιτούτου Επιστήμης και Τεχνολογίας (KAIST) με τη χρήση νανοτεχνολογίας, διατηρεί τα φρούτα φρέσκα για πολλές εβδομάδες.
empty alt

Γάλα καμήλας: το νέο superfood;

Μπορεί να προσθέτεις κέιλ στις ομελέτες σου, να απολαμβάνεις το φρυγανισμένο ψωμί σου με μια φέτα αβοκάντο και να έχεις καθιερώσει κάθε απόγευμα να πίνεις ένα τσάι matcha, όμως δεν είσαι αρκετά ενημερωμένος για ό,τι νεότερο συμβαίνει στη διατροφή αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα γάλα καμήλας.
empty alt

Το ελαιόλαδο σε βοηθάει να μη γίνεις…χρυσόψαρο!

Το λένε και «ελληνικό χρυσάφι». Είναι το ελαιόλαδο και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής που έχει πολλές φορές αναγνωριστεί για τη συμβολή της στην καλή υγεία του οργανισμού.
empty alt

Τι απειλεί τα γαλλικά κρουασάν;

«Καμπανάκι» έκρουσαν οι αρτοποιοί και οι κατασκευαστές γλυκών και μπισκότων την Γαλλία λόγω της τεράστιας αύξησης στην τιμή του βούτυρου τον τελευταίο χρόνο που φαίνεται να «απειλεί» σοβαρά πλέον τα διάσημα γαλλικά κρουασάν, τα μπριός, τις τάρτες και όλη την παραγωγή γλυκών! Ο Γενικός Γραμματέας...
empty alt

To Philadelphia Cottage πρωτοπορεί και στην υγιεινή διατροφή

Το Philadelphia, ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στην κατηγορία του τυριού κρέμα, επεκτείνει και ενδυναμώνει την οικογένεια του Cottage Cheese, απαντώντας στις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών με το νέο τυρί Philadelphia Cottage ACTIVE, το οποίο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη με μόνο 2,5% λιπαρά! Το νέο τυρί...
empty alt

Τριήμερο Φεστιβάλ με «ΓΕΥΣΗ από το ΜΕΛΛΟΝ» στο ΑΒ Ελληνικό

Με οδηγό τη «χαρά να προσφέρει το καλύτερο», η ΑΒ Βασιλόπουλος γιορτάζει τα 80 της χρόνια και μας προσκαλεί στο κατάστημα του μέλλοντος στο ΑΒ Ελληνικό, για να ανακαλύψουμε ολοκαίνουρια τμήματα και νέες ψηφιακές υπηρεσίες.
empty alt

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα… παξιμάδι

Γεννημένος στις Κυκλάδες, ο Μανώλης Καραμολέγκος μεγάλωσε στον οικογενειακό φούρνο των γονιών του, όπου είχε την τύχη να γευτεί ίσως ένα από τα νοστιμότερα παξιμάδια της Ελλάδας.
Back To Top