Ένα γάλα φυτικής προέλευσης που δεν ήξερες ότι υπάρχει

0     

Ένα γάλα φυτικής προέλευσης που δεν ήξερες ότι υπάρχει

oat_milk
Πλέον στην αγορά θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία σε γάλα φυτικής προέλευσης, όπως γάλα αμυγδάλου, γάλα φουντουκιού και γάλα σόγιας. Το ήξερες όμως ότι μια από τις πρόσφατες αφίξεις είναι το γάλα βρόμης;

Ουσιαστικά πρόκειται για νερό και αλεσμένη βρόμη, αλλά προτιμάται από τους vegans και όσους προσέχουν τη διατροφή τους, αφενός γιατί δεν περιέχει ζωικά προϊόντα, αφετέρου επειδή ένα φλιτζάνι δίνει μόλις 130 θερμίδες και είναι εξαιρετική πηγή ασβεστίου (περίπου 350 mg ασβεστίου, ενώ π.χ. το γάλα σόγιας δίνει 300 mg ασβεστίου).

Το μειονέκτημά του; Περιέχει περισσότερους υδατάνθρακες και ζάχαρη από άλλα φυτικά γάλατα, εκτός αν αναγράφεται κάτι διαφορετικό στη συσκευασία του (υπάρχουν και σχετικά προϊόντα χωρίς ζάχαρη).

Πώς καταναλώνεται όμως; Ελαφρώς πιο λεπτόρρευστο από το γάλα αμυγδάλου, ταιριάζει ιδιαίτερα στον καφέ, καθώς δίνει μια αφρώδη υφή, όμως καταναλώνεται και σε συνδυασμό με βρόμη και δημητριακά για γάλα. Μπορείς να το αγοράσεις τυποποιημένο ή ακόμα και να το φτιάξεις στο σπίτι, χτυπώντας νιφάδες βρόμης και αναμειγνύοντάς τις με νερό.