Το cheese tea είναι το νέο trend που μετά την Ασία μεταναστεύει και στην Αμερική, με το πρώτο μαγαζί που το σερβίρει να ανοίγει (που αλλού;) στη Νέα Υόρκη.

Το cheese tea είναι το νέο trend που μετά την Ασία μεταναστεύει και στην Αμερική, με το πρώτο μαγαζί που το σερβίρει να ανοίγει (που αλλού;) στη Νέα Υόρκη.

Είναι τσάι. Με τυρί. Και λέγεται cheese tea. Αν ξεπεράσεις το αρχικό σοκ και σκεφτείς ότι θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό να προσθέτεις γάλα στο τσάι σου, ίσως δεν σου φανεί και τόσο περίεργο.

Βέβαια και πάλι, αυτή η τάση που φαίνεται να εξαπλώνεται σε Κίνα, Μαλαισία και Ταϊβάν και εσχάτως και στις ΗΠΑ με το πρώτο cheese tea shop να ανοίγει στο Queens, μάλλον δύσκολα θα βρει το δρόμο της για τη δική μας γωνιά. Αλλά ποτέ μη λες ποτέ…

Πάντως, για να σε προετοιμάσω σε περίπτωση που έρθει πρέπει να ξέρεις ότι είναι πράσινο ή φρουτώδες τσάι σε πλαστικό ποτήρι, πάνω από το οποίο προστίθεται μία στρώση αφρώδους cream cheese. Άλλες φορές είναι γλυκό και άλλες αλμυρό, ενώ μπορεί να είναι ανακατεμένο με συμπυκνωμένο γάλα και άλλα συστατικά για να γίνει αφράτο.

Όμως, μη τυχόν και βγάλεις καλαμάκι για να το πιείς! Το point είναι να βγάλεις το καπάκι του ποτηριού από τη μέση και να γύρεις το ποτήρι στη σωστή γωνία, ώστε η γουλιά σου να περιλαμβάνει ίση ποσότητα τσαγιού και τυριού.

Σύμφωνα με ένα food blogger από τη Μαλαισία, τον Ethan Wang, στην Κίνα κάνουν ουρές για να πάρουν ένα ποτήρι cheese tea, και δικαίως, αφού όπως λέει όταν το πίνεις γίνεται μία έκρηξη περίπλοκων αρωμάτων στο στόμα σου.

Εσύ θα το δοκίμαζες αν ερχόταν στην Ελλάδα;

but first ,tea ? . #chizudrink #miniplant #tea

A post shared by Yasmeen (@apriisnow) on

empty alt

Τα «καυτερά» είναι για τους άντρες

Είναι γενναίοι αυτοί οι άντρες που μπορούν να φάνε καυτερά φαγητά. Αυτό τώρα έχει και την επιστημονική σφραγίδα και μάλιστα από το Πανεπιστήμιο της Γκρενόμπλ.
empty alt

25-28 Μαΐου: Η 2η Γιορτή Μπίρας του Βύρωνα

Σε λίγες μέρες η 2η Γιορτή Μπίρας του Βύρωνα ανοίγει τις πύλες της στο θέατρο Βράχων, με ιδιαίτερες γευστικές προτάσεις και μουσικά σχήματα που θα παίξουν ζωντανά και θα μετατρέψουν το beerfest σε μια μεγάλη γιορτή! Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν πάνω από 20 μικροζυθοποιεία από διάφορες περιοχές […]
empty alt

«Cucina amore mio» παρουσίαση του νέου μου βιβλίου.

Χθες το βράδυ ήταν όμορφα. Υποδέχτηκα στο Botrini’s τους φίλους μου, προσωπικούς κι επαγγελματικούς: συναδέλφους σεφ, δημοσιογράφους, φωτογράφους, ανθρώπους που με στηρίζουν τόσα χρόνια… Ήμουν χαρούμενος, όχι μόνο γιατί παρουσιάσαμε το καινούργιο μου site www.botrini.gr και το καινούργιο μου...
empty alt

Γάλα καμήλας: το νέο superfood;

Μπορεί να προσθέτεις κέιλ στις ομελέτες σου, να απολαμβάνεις το φρυγανισμένο ψωμί σου με μια φέτα αβοκάντο και να έχεις καθιερώσει κάθε απόγευμα να πίνεις ένα τσάι matcha, όμως δεν είσαι αρκετά ενημερωμένος για ό,τι νεότερο συμβαίνει στη διατροφή αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα γάλα καμήλας.
empty alt

Καφές από μανιτάρια: η νέα τρέλα

Μια νέα τάση έχει αρχίσει να κατακτά την Ευρώπη. Ένα χαρμάνι καφέ που περιέχει «προσαρμογόνα» ή, όπως είναι ευρύτερα γνωστά, μανιτάρια.
empty alt

Στον Καναδά το «τραπεζάκι» στην πίτσα ντελίβερι συνοδεύεται από καρέκλες

Επιτέλους, το πλαστικό αξεσουάρ σαν μικροσκοπικό τραπεζάκι, που συνοδεύει κάθε πίτσα ντελίβερι για να μην ακουμπάει το χαρτόνι στα υλικά της επικάλυψης, έγινε μέρος μιας ολοκληρωμένης τραπεζαρίας.
empty alt

Η «επανάσταση» στο τοστ ξεκινά με Adoro Creamy Gouda!

Back to school σημαίνει, μεταξύ άλλων, και back to… τοστάκι! Το πιο υγιεινό και γρήγορο γεύμα, που συνοδεύει μικρούς και μεγάλους, όλη μέρα, από το πρωινό ως τη βραδινή μελέτη, είναι ιδιαίτερα νόστιμο και θρεπτικό όταν γίνεται με Adoro Creamy Gouda, αφού για κάθε φέτα 30 γραμμαρίων […]
empty alt

CRI: Διπλή (επι)βράβευση της ΑΒ Βασιλόπουλος!

Αργυρό βραβείο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη & Τιμητικός Έπαινος στις δράσεις «για τον Άνθρωπο»
Back To Top