Μικρότερο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού, αντιμετωπίζουν όσες γυναίκες ακολουθούν συστηματικά τη μεσογειακή διατροφή, σύμφωνα με νέα έρευνα από Ολλανδούς.

Μικρότερο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού, αντιμετωπίζουν όσες γυναίκες ακολουθούν συστηματικά τη μεσογειακή διατροφή, σύμφωνα με νέα έρευνα από Ολλανδούς. Η μεσογειακή διατροφή περιλαμβάνει πολλά φρούτα και λαχανικά, ελαιόλαδο, πλήρη δημητριακά και ξηρούς καρπούς, καθώς επίσης περιορισμένες ποσότητες κόκκινου κρέατος και γλυκών.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Πιτ Βαν ντεν Μπραντ του Τμήματος Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνές περιοδικό για θέματα καρκίνου «International Journal of Cancer», σύμφωνα με τη βρετανική «Γκάρντιαν», ανέλυσαν στοιχεία για 62.573 γυναίκες ηλικίας 55 έως 69 ετών σε βάθος δύο δεκαετιών. Από αυτές, οι 3.354 πέθαναν από καρκίνο του μαστού.

Η μελέτη συσχέτισε το είδος της διατροφής με τον κίνδυνο θανάτου. Διαπιστώθηκε ότι η Μεσογειακή διατροφή μπορεί να μειώσει έως 40% τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού αρνητικού για υποδοχείς οιστρογόνων. Είναι μια από τις πιο επικίνδυνες μορφές καρκίνου για τις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και δεν μπορεί να θεραπευθεί με ορμονοθεραπεία.

Η έρευνα έδειξε ότι η μείωση του κινδύνου είναι μεγαλύτερη, αν η Μεσογειακή διατροφή περιλαμβάνει αρκετούς ξηρούς καρπούς. Εκτιμήθηκε ότι αν όλες οι γυναίκες έτρωγαν μεσογειακά, θα μπορούσαν να αποφευχθούν το 2,3% όλων των περιπτώσεων καρκίνου του μαστού και σχεδόν το ένα τρίτο (32,4%) των μη ορμονο-ευαίσθητων καρκίνων του μαστού.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη μορφή καρκίνου στις γυναίκες. Μία μικρότερη περσινή μελέτη, που είχε παρουσιασθεί σε συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας, είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Μεσογειακή διατροφή μειώνει επίσης τον κίνδυνο επανεμφάνισης του καρκίνου του μαστού, που προηγουμένως είχε θεραπευθεί.

empty alt

Το λίφτινγκ της φύσης

Τα σημάδια του γήρατος μειώνουν ορισμένα πράσινα λαχανικά χάρη σε μια ουσία που περιέχουν και υπάρχει σε αφθονία στο μπρόκολο, το λάχανο, το αβοκάντο, το αγγούρι, τα φασόλια σόγιας και σε άλλα λαχανικά.
empty alt

19, 20 και 21/5: Τελευταίο τριήμερο για το Athens Street Food Festival!

Το 2ο Street Food Festival που ξεκίνησε δυναμικά στον ανακαινισμένο χώρο του Παλιού Αμαξοστασίου Ο.Σ.Υ. στο Γκάζι το τριήμερο 5-6-7/5 , και συνεχίστηκε στις 12-13 και 14/5, ολοκληρώνεται- μην το χάσεις!  Γεύσεις που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει, εμπειρίες του ουρανίσκου, ένα ταξίδι στα πιάτα του δρόμου, σε περιμένει...
empty alt

Χρυσό βραβείο για την Μπατζίνα της Χρυσής Ζύμης

Χρυσό βραβείο απέσπασε η Μπατζίνα της Χρυσής Ζύμης για την Καμπάνια Λανσαρίσματος στα Σελφ Σέρβις Excellence Awards 2018.
empty alt

Στον Καναδά το «τραπεζάκι» στην πίτσα ντελίβερι συνοδεύεται από καρέκλες

Επιτέλους, το πλαστικό αξεσουάρ σαν μικροσκοπικό τραπεζάκι, που συνοδεύει κάθε πίτσα ντελίβερι για να μην ακουμπάει το χαρτόνι στα υλικά της επικάλυψης, έγινε μέρος μιας ολοκληρωμένης τραπεζαρίας.
empty alt

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα… παξιμάδι

Γεννημένος στις Κυκλάδες, ο Μανώλης Καραμολέγκος μεγάλωσε στον οικογενειακό φούρνο των γονιών του, όπου είχε την τύχη να γευτεί ίσως ένα από τα νοστιμότερα παξιμάδια της Ελλάδας.
empty alt

Έχεις δοκιμάσει σοκολάτα ηλικίας εκατό χρόνων;

Πριν από έναν περίπου αιώνα, κάπου ανάμεσα στο 1910 και το 1914, μια μικρή Βρετανίδα ονόματι Eileen Margaret Elmes πήρε για δώρο Χριστουγέννων ένα κουτί με σοκολάτες οι οποίες είχαν τη μορφή των χαρακτήρων από το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας.
empty alt

Healthy Tips από τα ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΥΓΑ! Οι 8 πιο χρηστικές συμβουλές υγείας, για να τις εφαρμόσεις από σήμερα κιόλας

Οι 8 πιο χρηστικές συμβουλές υγείας, για να τις εφαρμόσεις από σήμερα κιόλας
empty alt

Κυκλοφόρησε το νέο καλοκαιρινό ΑΒ Food Stories!

Ένα τεύχος γεμάτο δροσερές συνταγές. Με την αγορά του συνεισφέρεις και εσύ σε έναν καλό σκοπό! Το καλοκαιρινό τεύχος του ΑΒ Food Stories είναι εδώ, στα καταστήματα ΑΒ, με διπλό “απολαυστικό” εξώφυλλο και μας περιμένει να μοιραστούμε τις ιστορίες μας.
Back To Top