Το φιστικοβούτυρο έχει βρει προσφάτως έναν αντίπαλο στην αμερικανική διατροφή, από την οποία ξεκινούν πολλές νέες τάσεις για να κατακτήσουν το δυτικό κόσμο.

Το φιστικοβούτυρο έχει βρει προσφάτως έναν αντίπαλο στην αμερικανική διατροφή, από την οποία ξεκινούν πολλές νέες τάσεις για να κατακτήσουν το δυτικό κόσμο. Ο λόγος για το ταχίνι, τη γνωστή μας πάστα από σουσάμι, που στην ελληνική κουζίνα γνωρίζει μεγάλες δόξες στη διάρκεια της σαρακοστιανής νηστείας.

Γιατί όμως το ταχίνι, ένα υλικό αντιπροσωπευτικό της ανατολίτικης κουζίνας, γνωρίζει διάδοση πλέον και στο λεγόμενο δυτικό κόσμο; Για τα υγιεινά οφέλη που παρουσιάζει, ιδιαίτερα το ταχίνι ολικής άλεσης (μεταξύ άλλων, είναι πλούσιο σε «καλά» λιπαρά αλλά και σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας), αλλά και για τις πολλαπλές χρήσεις του στην κουζίνα.

Στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε το ταχίνι κυρίως ως υλικό επάλειψης στο ψωμί, συχνά σε συνδυασμό με μέλι, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να βρει άπειρες εφαρμογές σε γλυκές και αλμυρές συνταγές: Για παράδειγμα στο χαλβά, σε cookies και σε κέικ, αλλά και στο χούμους, στα φαλάφελ, σε ντρέσινγκ για σαλάτες και σε διάφορες σάλτσες για κρέας και ψάρι. Μπορεί επίσης να αντικαταστήσει το ελαιόλαδο, ως λιπαρή ουσία, σε όσπρια, λαδερά και σε άλλα πιάτα σε περιόδους νηστείας.

Μη διστάσεις λοιπόν να πειραματιστείς με το ταχίνι σε διάφορες χρήσεις, αλλά με μέτρο στην ποσότητα, γιατί είναι, επιπλέον, πλούσιο σε θερμίδες.

empty alt

Το μυστικό που βοήθησε την Oprah Winfrey να χάσει 20 κιλά

Η Oprah Winfrey πάλευε με τη ζυγαριά της για πολλά χρόνια. Μέχρι που, επιτέλους κατάφερε να χάσει 20 ολόκληρα κιλά.
empty alt

Ροζ αφρώδες γάλα: Η επόμενη μεγάλη τάση;

Σε μια εποχή που η φράση «δυσανεξία στη λακτόζη» εμφανίζεται σε όλο και περισσότερες δίαιτες του συρμού και που το γάλα δίνει τη θέση του στους πράσινους χυμούς και το τσάι matcha, ένα καινούριο προϊόν έρχεται με τη φιλοδοξία να το ξανακάνει… της μόδας.
empty alt

Νέο σπρέι παρατείνει τη διάρκεια ζωής των φρούτων για μήνες

Μια καινούρια τεχνική, που αναπτύχθηκε από επιστήμονες του κορεάτικου Ινστιτούτου Επιστήμης και Τεχνολογίας (KAIST) με τη χρήση νανοτεχνολογίας, διατηρεί τα φρούτα φρέσκα για πολλές εβδομάδες.
empty alt

Ταξίδεψε στις γεύσεις του κόσμου με το Refugee Food Festival!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στις 20 Ιουνίου το Refugee Food Festival έρχεται στην Αθήνα από τις 18 Ιουνίου έως τις 22 Ιουνίου.
empty alt

Χορτοφάγοι δοκιμάζουν κρέας για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια!

Θα ενδίδατε σε έναν γευστικό πειρασμό που αφήσατε πίσω σας χάρη σε μια διαφορετική ιδεολογία; Ένα ενδιαφέρον πείραμα ετοίμασε η ομάδα της online ομάδας Facts βάζοντας τρεις χορτοφάγους να δοκιμάσουν κρέας έπειτα από πολυετή αποχή – από ένα, πέντε και 30 χρόνια.
empty alt

Αυτή η νέα γεύση παγωτού μάλλον θα συνόδευε τέλεια… μια σαλάτα με θαλασσινά

Με παγωτά που περιέχουν από ενεργό άνθρακα μέχρι τσάι matcha, οι εταιρείες παρασκευής παγωτού φαίνεται να συναγωνίζονται η μία την άλλη για το ποια θα φτιάξει την πιο ασυνήθιστη γεύση.
empty alt

Καφές από μανιτάρια: η νέα τρέλα

Μια νέα τάση έχει αρχίσει να κατακτά την Ευρώπη. Ένα χαρμάνι καφέ που περιέχει «προσαρμογόνα» ή, όπως είναι ευρύτερα γνωστά, μανιτάρια.
empty alt

Ηπειρώτικα Αυγά: Παστεριωμένο 100% Ασπράδι Αυγού…με Ονομασία Προέλευσης!

Τα Ηπειρώτικα Αυγά της Πτηνοτροφικής Ιωαννίνων Α.Ε. προσφέρουν στην ελληνική αγορά τη Νο1 πηγή πρωτεΐνης από φρέσκα αυγά με ονομασία προέλευσης! Το παστεριωμένο 100% ασπράδι αυγού κυκλοφορεί στην αγορά από τα Ηπειρώτικα Αυγά σε χαρτοκυτίο Pure Pak για τη διασφάλιση της ασφάλειας του προϊόντος και...
Back To Top