Σε κάθε πάρτι που σέβεται τον εαυτό του, οι καλεσμένοι καταναλώνουν σεβαστές ποσότητες αλκοόλ και φαγητού και χορεύουν μέχρι το πρωί, σωστά; Αυτή η περιγραφή θεωρείται ξεπερασμένη, τουλάχιστον για τους οπαδούς της τάσης #healthyliving, που διαρκώς κερδίζει έδαφος ακόμα και σε νεότερες ηλικίες.

Σε κάθε πάρτι που σέβεται τον εαυτό του, οι καλεσμένοι καταναλώνουν σεβαστές ποσότητες αλκοόλ και φαγητού και χορεύουν μέχρι το πρωί, σωστά;

Αυτή η περιγραφή θεωρείται ξεπερασμένη, τουλάχιστον για τους οπαδούς της τάσης #healthyliving, που διαρκώς κερδίζει έδαφος ακόμα και σε νεότερες ηλικίες.Αυτή η τάση, μάλιστα, κάποιες φορές οδηγεί σε πρωτόγνωρες εμπειρίες, όπως είναι τα «υγιεινά πάρτι» που συνδυάζουν το φαγητό με επιτόπιες εξετάσεις αίματος για όλους τους συμμετέχοντες.

Κι όμως, αυτή είναι μια νέα πρόταση στη Βρετανία, που υπόσχεται να συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου: τα λεγόμενα “health optimization parties”, που εκφράζουν το σύγχρονο, σχεδόν εμμονικό κυνήγι της άριστης σωματικής υγείας.

Διοργανώνονται από μια εταιρεία η οποία, χρεώνοντας 250 λίρες ανά άτομο, προσφέρει ένα πακέτο που περιλαμβάνει ένα (υγιεινό, φυσικά) μενού τριών πιάτων, μια συνεδρία με την εμπνεύστριά τους, την κλινική διατροφολόγο και σεφ Toral Shah, συν… μια επιτόπια εξέταση αίματος, που μετρά τις τιμές της χοληστερόλης, των ορμονών του θυρεοειδή και άλλων δεικτών της υγείας του οργανισμού.

Αν μη τι άλλο οι καλεσμένοι, αφού ολοκληρώσουν το ιατρικό τσεκάπ τους, μπορούν να απολαύσουν ένα ποτό (κρασί, υποθέτουμε, που περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες).

Τα συγκεκριμένα πάρτι, όπως είπε η Shah στην Telegraph, προσελκύουν κυρίως ανθρώπους 35-50 ετών, οι οποίοι βρίσκονται σε μια ηλικία που αρχίζουν να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την υγεία τους. Η ίδια αποφάσισε να σπουδάσει κλινική διατροφολογία όταν η μητέρα της διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού, νόσος που παρουσιάστηκε και στην ίδια, σε ηλικία μόλις 29 ετών.

Σήμερα η Shah αποδίδει την ανάρρωσή της στην υγιεινή διατροφή που υιοθέτησε και στο γεγονός ότι γνώριζε ποιες τροφές έπρεπε να επιστρατεύσει στον αγώνα της ενάντια στον καρκίνο και διάφορες άλλες παθήσεις. Εντάξει, ακόμα και αν δεν μπορούμε να διαθέσουμε τις 250 λίρες, ο πρωταγωνιστικός ρόλος της διατροφής στην υγεία μας είναι ένα στοιχείο που μπορούμε να κρατήσουμε από όλη αυτή την ιστορία.

empty alt

Τα «καυτερά» είναι για τους άντρες

Είναι γενναίοι αυτοί οι άντρες που μπορούν να φάνε καυτερά φαγητά. Αυτό τώρα έχει και την επιστημονική σφραγίδα και μάλιστα από το Πανεπιστήμιο της Γκρενόμπλ.
empty alt

Μαστίχα Χίου κατά της χοληστερίνης

“Η μαστίχα Χίου θα αποτελέσει σύντομα μία εναλλακτική επιλογή σε άτομα με αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης, που δεν επιθυμούν ή δεν χρειάζεται να ακολουθήσουν φαρμακευτική αγωγή”.
empty alt

Η άμυνα της κανέλας

Ένα ακόμη ευεργετικό αποτέλεσμα της κανέλας φέρνουν στο φως επιστήμονες από της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης.
empty alt

H λύση στο πρόβλημα της πείνας στον κόσμο;

Πώς μπορούμε να χορτάσουμε εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη; Αυτό το ερώτημα βασανίζει επιστήμονες, οικονομολόγους και πολιτικούς. Η απάντηση ίσως να είναι να πάρουμε στοιχεία από τον αέρα, να προσθέσουμε λίγη ηλιακή ενέργεια και να τα μετατρέψουμε σε μια ιδιαίτερα θρεπτική πρωτεΐνη.
empty alt

“Reversed Volumes”

Τα ανακάλυψα πρόσφατα, μου έχουν γίνει εμμονή και τα βρίσκω τέλειο δώρο που θα χαροποιήσει σίγουρα φίλους και γνωστούς που γιορτάζουν! Η εναλλακτική του να πας ακόμα ένα σοκολατένιο αυγό, ένα τσουρέκι ή έστω μια πάβλοβα στο σπίτι του εορτάζοντα είναι ένα έργο Τέχνης εμπνευσμένο από τροφές! […]
empty alt

Έρχεται τον Ιούνιο το Sani Gourmet

Η γνωστή ετήσια γαστρονομική διοργάνωση, το Sani Gourmet έρχεται φέτος στη Χαλκιδική, από τις 23 μέχρι τις 27 Ιουνίου, με ταλαντούχους σεφ από την Ελλάδα και το εξωτερικό! Η διοργάνωση διαρκεί πέντε ημέρες που θα περιλαμβάνουν αφιερώματα σε πολλές και διαφορετικές κουζίνες.
empty alt

Η γαστρονομική έκθεση «Ελλάδος γεύση» συνεχίζεται

Έχει ξεκινήσει από τις 18 και θα διαρκέσει έως τις 21 Μαΐου, η έκθεση «Ελλάδος Γεύση» που φιλοξενείται στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Στην έκθεση συμμετέχουν οι περιφέρειες Αττικής, Νοτίου Αιγαίου, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Κεντρικής Μακεδονίας προβάλλοντας τη γαστρονομία των περιοχών τους.
empty alt

Yayoi Kusama: Η διάσημη Γιαπωνέζα εικαστικός και σε ζαχαρωτό

H Yayoi Kusama, η 89χρονη Γιαπωνέζα εικαστικός που τα τελευταία χρόνια έγινε διάσημη στο ευρύ κοινό από τις συνεργασίες της με οίκους μόδας όπως οι Marc Jacobs και Louis Vuitton, έδωσε την αναγνωρίσιμη πλέον φιγούρα της και σε ζαχαρωτά.
Back To Top