Μια νέα τάση έχει αρχίσει να κατακτά την Ευρώπη. Ένα χαρμάνι καφέ που περιέχει «προσαρμογόνα» ή, όπως είναι ευρύτερα γνωστά, μανιτάρια.

Μια νέα τάση έχει αρχίσει να κατακτά την Ευρώπη. Ένα χαρμάνι καφέ που περιέχει «προσαρμογόνα» ή, όπως είναι ευρύτερα γνωστά, μανιτάρια. Μπορεί να το βρει κάποιος στο East London Juice Company στο Λονδίνο, όπου ο latte φτιάχνεται από τοπικά μανιτάρια τα οποία περισυλλέχθηκαν από την ευρύτερη περιοχή, και σπιτικό vegan γάλα φτιαγμένο από αμύγδαλα Ισπανίας.

Ο καφές από μανιτάρια, όπως υποστηρίζουν όσοι τον έχουν δοκιμάσει, θυμίζει στη γεύση έναν τυπικό latte, αλλά με μια γήινη νότα. Η ιδιοκτήτρια του East London Juice Company και δημιουργός του, Charisse Baker, περιγράφει την εμπειρία της απόλαυσής του ως εξής: «Στο τέλος νιώθεις λίγο περισσότερο έτοιμος να αντιμετωπίσεις τη ζωή στην πόλη».

Η ίδια αποφάσισε να λανσάρει αυτό το ρόφημα όταν το δοκίμασε για πρώτη φορά στον Καναδά, σερβιρισμένο από έναν αυτοαποκαλούμενο σαμάνο (φαίνεται πως έχει μάγους και στον Καναδά). Τα μανιτάρια πιστεύεται ότι ενισχύουν την εγκεφαλική λειτουργία βοηθώντας μας να παραμένουμε σε εγρήγορση και γι’ αυτό θεωρούνται από κάποιους ως ένας άξιος ανταγωνιστής του καφέ.

Μια παρόμοια ιδέα συναντάμε και σε ένα άλλο σημείο του Λονδίνου, το Curators Coffee, όπου μπορεί κάποιος να σερβιριστεί τον εσπρέσο του με λίγο κονσομέ μανιταριών στο πλάι, αφού θεωρείται ότι το ουμάμι του μύκητα εντείνει τη γεύση του καφέ. Η ιδιοκτήτρια του cafe σχολιάζει: «Δεν χρειάζεται να πίνεις κάθε μέρα καφέ με μανιτάρια αλλά περιστασιακά μπορεί να ξυπνήσει τον ουρανίσκο σου και να σε κάνει να γευτείς τον καθημερινό σου καφέ με διαφορετικό τρόπο».

empty alt

“Chef’s Table by Volvo” σε συνεργασία με τον Έκτορα Μποτρίνι

Η Volvo Car Hellas και ο Έκτορας Μποτρίνι γράφουν ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο στη συνεργασία τους. Η σουηδική μάρκα και ο βραβευμένος Σεφ παρουσιάζουν το “Chef’s Table by Volvo”.
empty alt

Ποιο ελληνικό νησί ψήφισε η Telegraph για το φαγητό του;

Οι ειδικοί της Telegraph ταξίδεψαν, ερεύνησαν και προτείνουν τα 19 καλύτερα ελληνικά νησιά, με κριτήριο τι είδους διακοπές θέλει να κάνει κανείς.
empty alt

25-28 Μαΐου: Η 2η Γιορτή Μπίρας του Βύρωνα

Σε λίγες μέρες η 2η Γιορτή Μπίρας του Βύρωνα ανοίγει τις πύλες της στο θέατρο Βράχων, με ιδιαίτερες γευστικές προτάσεις και μουσικά σχήματα που θα παίξουν ζωντανά και θα μετατρέψουν το beerfest σε μια μεγάλη γιορτή! Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν πάνω από 20 μικροζυθοποιεία από διάφορες περιοχές […]
empty alt

Μια νέα γενιά Αμερικανών δημιουργών συνδυάζει ζαχαροπλαστική και αρχιτεκτονική

Μερικοί από τους καλύτερους σήμερα ζαχαροπλάστες στην Αμερική έχουν ένα αναπάντεχο υπόβαθρο: σπουδές στην αρχιτεκτονική. Στη δημιουργία κάθε γλυκού ακολουθούν τα ίδια βήματα με την κατασκευή ενός κτιρίου.
empty alt

Τα γλυκά της είναι τόσο όμορφα, που μόλις με 35 posts ξεπέρασε τους 100.000 followers

Αναγκάστηκε να απενεργοποιήσει τις ειδοποιήσεις στο κινητό της, γιατί η μπαταρία της τελειώνει σε χρόνο ρεκόρ. Ο λόγος για τη Lauren Ko, δημιουργό του λογαριασμού Lokokitchen στο Instagram, που στα 35 posts της είχε ξεπεράσει ήδη τους 100.000 followers! Και όχι τυχαία, γιατί τα γλυκά της, που […]
empty alt

Εσύ θα δοκίμαζες αυτή την τούρτα;

Στην εποχή των αλλόκοτων διατροφικών τάσεων, μάλλον δεν μας κάνει εντύπωση μία ακόμα που έκανε την εμφάνισή της στο δυτικό κόσμο: η τούρτα από κρέας, που έγινε διάσημη όταν παρουσιάστηκε στη δημοφιλή αμερικανική τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής At Home with Amy Sedaris.
empty alt

Αντίο κόκκινο και λευκό, καλώς ήρθες μπλε κρασί!

«Το ροζέ κρασί είναι ξεπερασμένο. Το λευκό και το κόκκινο ανήκουν στους προηγούμενους αιώνες», με αυτή τη φράση το περιοδικό Time μάς συστήνει το… μπλε κρασί, προϊόν μιας ισπανικής εταιρείας.
empty alt

«Δώρα Αγάπης» από την ΑΒ Βασιλόπουλος

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος φροντίζουμε να είμαστε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη, μέσα από πράξεις προσφοράς δεμένες με αγάπη και ευαισθησία.
Back To Top