Ένα πρώην μεγαλοστέλεχος του μάρκετινγκ, η Gail Becker, από τότε που απέκτησε δύο παιδιά με κοιλιοκάκη άρχισε να αναζητά τροφές χωρίς γλουτένη, προσπάθεια που την οδήγησε στην απόφαση να φτιάξει τη δική της ζύμη, αντικαθιστώντας το λευκό αλεύρι με κουνουπίδι.

Ένα πρώην μεγαλοστέλεχος του μάρκετινγκ, η Gail Becker, από τότε που απέκτησε δύο παιδιά με κοιλιοκάκη άρχισε να αναζητά τροφές χωρίς γλουτένη, προσπάθεια που την οδήγησε στην απόφαση να φτιάξει τη δική της ζύμη, αντικαθιστώντας το λευκό αλεύρι με κουνουπίδι.

Τα παιδιά της Becker λάτρεψαν τόσο πολύ τα φαγητά της, που την έπεισαν, το 2016, να εγκαταλείψει τη δουλειά της για να ξεκινήσει τη δική της επιχείρηση, με την ονομασία Caulipower, όπου πουλάει πίτσες και μείγματα μαγειρικής από κουνουπίδι αντί για αλεύρι.

Μέσα σε λιγότερα από δύο χρόνια η Caulipower έχει φτάσει να αξίζει πολλά εκατομμύρια και να διαθέτει τα προϊόντα της σε 9.000 σημεία πώλησης στις ΗΠΑ.

Το παράδειγμα της Caulipower, σύμφωνα με τους New York Times, είναι ενδεικτικό της στροφής που κάνουν τα τελευταία χρόνια οι Αμερικανοί προς μοντέλα διατροφής ελεύθερα γλουτένης, με λιγότερους υδατάνθρακες και περισσότερες φυτικές τροφές. Μιας τάσης που έχουν αρχίσει να λαμβάνουν υπόψη τους οι εταιρείες και η οποία δυναμώνει μέσα από τα social media, όπου πληθαίνουν οι αναρτήσεις αλμυρών αλλά και γλυκών συνταγών με λαχανικά στη θέση των σιτηρών.

Σύμφωνα, επιπλέον, με στοιχεία της εταιρείας ερευνών Nielsen, στις ΗΠΑ οι πωλήσεις προϊόντων με κουνουπίδι διπλασιάστηκαν μέσα στον τελευταίο χρόνο, ενώ άνοδο παρουσίασαν κι εκείνες άλλων προϊόντων όπου τα λαχανικά αντικαθιστούν το αλεύρι ή τα ζυμαρικά.

Το ρύζι και τα άλλα προϊόντα από λαχανικά όχι μόνο είναι ελεύθερα γλουτένης αλλά, επιπλέον, δίνουν λιγότερες θερμίδες και υδατάνθρακες και, συνήθως, περισσότερες φυτικές ίνες. Το κουνουπίδι, συγκεκριμένα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική είτε πολτοποιημένο είτε ψιλοκομμένο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη διατροφολόγο Alix Turoff, το κουνουπίδι ταιριάζει ιδιαίτερα σε πιάτα με σάλτσες και έντονες γεύσεις, όπως κάρι και τσίλι, καθώς απορροφά σαν σφουγγάρι τις γεύσεις των άλλων υλικών. «Μας ανοίγει το δρόμο ώστε να γίνουμε πιο δημιουργικοί και να προσθέσουμε περισσότερα λαχανικά στη διατροφή μας», σχολίασε η ίδια.

empty alt

Αυγό: η υπερτροφή

Ποια μπορεί να είναι η πιο πλήρης και ισορροπημένη τροφή; Η απάντηση είναι είναι το αυγό σύμφνωνα με τους ειδικούς αφου αποτελεί την σημαντικότερη φυσική πηγή πρωτεϊνης για τον ανθρώπινο οργανισμό.
empty alt

Πώς οι κοτομπουκιές ενός έφηβου έσπασαν το Twitter

Όταν ο νεαρός Wilkerson ζήτησε από τα Wendy’s δωρεάν κοτομπουκιές για ένα χρόνο, με αντάλλαγμα retweets, η εταιρεία απάντησε λακωνικά τον αριθμό που ήθελε: 18 εκατομμύρια! Ένα απίστευτο νούμερο, όπως καταλαβαίνεις.
empty alt

Διεθνής διάκριση για νεαρή Ελληνίδα σεφ

Κράτησε στη μνήμη σου αυτό το όνομα, γιατί ίσως να το συναντάς όλο και συχνότερα στο μέλλον: Η νεαρή σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου είναι η νικήτρια του τοπικού διαγωνισμού S.
empty alt

«Βιολογική γεωργία και ασφάλεια τροφίμων… απ’ το χωράφι στο ράφι»

Τι είναι τα βιολογικά προϊόντα; Πώς παράγονται; Είναι ασφαλή; Στις διαλέξεις που γίνονται στο ΚΙΠΣΝ μαθαίνουμε τις αρχές της βιολογικής γεωργίας, ενημερωνόμαστε για τους κανόνες παραγωγής των προϊόντων της, τους ελέγχους που γίνονται και πώς να ξεχωρίζουμε τα βιολογικά προϊόντα στο ράφι.
empty alt

Δημιουργήθηκε ένα νέο είδος σοκολάτας!

Εδώ και ογδόντα χρόνια μεσουρανούν στην αγορά η σοκολάτα γάλακτος, η λευκή και η μαύρη. Τώρα όμως έρχεται ένα νέο είδος σοκολάτας να διεκδικήσει ένα μερίδιο από τη δόξα τους.
empty alt

Πώς είναι ένα σοκολατένιο αυγό αξίας σχεδόν 6.000 ευρώ;

Ένα από τα ακριβότερα (αν όχι το ακριβότερο) σοκολατένια αυγά παρουσίασε η σοκολατοποιία πολυτελείας Godiva διά χειρός της pastry chef Cherish Finden.
empty alt

Στο Παρίσι άνοιξε πρόσφατα ένα εστιατόριο γυμνιστών

Το O’Naturel, που άνοιξε πριν από μερικές εβδομάδες στο Παρίσι, σερβίρει ένα μενού κλασικής γαλλικής κουζίνας, που περιλαμβάνει φουά γκρα και κρεμ μπριλέ.
empty alt

Αντίο κόκκινο και λευκό, καλώς ήρθες μπλε κρασί!

«Το ροζέ κρασί είναι ξεπερασμένο. Το λευκό και το κόκκινο ανήκουν στους προηγούμενους αιώνες», με αυτή τη φράση το περιοδικό Time μάς συστήνει το… μπλε κρασί, προϊόν μιας ισπανικής εταιρείας.
Back To Top