Ένα νέο είδος μουσείου που «ζωντανεύει τον κόσμο του φαγητού με εκθέματα που μπορείτε να γευτείτε, να αγγίξετε και να μυρίσετε».

Ένα νέο είδος μουσείου που «ζωντανεύει τον κόσμο του φαγητού με εκθέματα που μπορείτε να γευτείτε, να αγγίξετε και να μυρίσετε». Αυτό είναι το νέο Μουσείο Φαγητού και Ποτού ή Museum of Food and Drink (MOFAD), που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη.

Η ιστορία του άρχισε το 2013, όταν μια ιδέα που χρηματοδοτήθηκε μέσω της πλατφόρμας crowdfunding Kickstarter οδήγησε στο στήσιμο της πρώτης περιοδικής έκθεσής του. Το 2015, χάρη στην πρώτη μεγάλη χορηγία, το MOFAD (www.mofad.org) απέκτησε ένα μόνιμο χώρο, το λεγόμενο MOFAD Lab.

Σε αυτόν φιλοξενείται προς το παρόν η περιοδική έκθεση «Chow: Making the Chinese American Restaurant», που παρουσιάζει τη διαδρομή των κινεζικών εστιατορίων στην Αμερική, μια ιστορία 170 χρόνων για τη γαστρονομία, τη μετανάστευση και την αμερικανική ταυτότητα. Πέρα από τα εκθέματα πλαισιώνει μια σειρά από εκδηλώσεις γευσιγνωσίας για την κινεζο-αμερικανική κουζίνα σε συνεργασία με σεφ, παιδικά εργαστήρια, αλλά και το Project Fortune, όπου ο καθένας αφήνει το μήνυμα που θα ήθελε να βρει σε ένα κουλουράκι της τύχης.

empty alt

Τα γονίδια φταίνε

Για τις ιδιοτροπίες που εκδηλώνει το παιδί στο φαγητό φταίνε τα γονίδια. Αυτό υποστηρίζει διεθνή μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Child Psychology and Psyshiatry.
empty alt

Ραβιόλια εμπνευσμένα από το Star Wars

Ήταν αναμενόμενο. Με αφορμή την πρόσφατη πρεμιέρα της τελευταίας ταινίας Star Wars (Star Wars: Οι τελευταίοι Jedi), μια αμερικανική πιτσαρία στο Όστιν του Τέξας, σέρβιρε ραβιόλια στο σχήμα του Άστρου του Θανάτου (Death Star), τα οποία μάλιστα κάποιος μπορούσε να συνοδεύσει με ποτά εμπνευσμένα από...
empty alt

Δείτε τι έφαγε παρουσιαστής του CNN και προκάλεσε σοκ!

Παρουσιαστής του CNN αντιμετωπίζει έντονη κριτική μετά την απόφασή του να φάει μέρος από ανθρώπινο εγκέφαλο, στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ, για μία ινδουιστική σέκτα, της οποίας τα μέλη κανιβαλίζουν.
empty alt

5,6,7/5: Η 2η Gourmet Exhibition στη Θεσσαλονίκη

Μετά από την επιτυχία της πρώτης έκθεσης πριν από έναν χρόνο, η 2η Gourmet Exhibition επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη! Πρόκειται για μια έκθεση που στόχο έχει την ανάδειξη και προώθηση εκλεκτών προϊόντων και αξίζει να τη μάθουν τόσο επαγγελματίες όσο και λάτρεις της γεύσης.
empty alt

Ανοίγει το πρώτο Μουσείο Γλυκών στη Νέα Υόρκη

Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, τον Ιούλιο του 2016, λειτούργησε στη Νέα Υόρκη το λεγόμενο Μουσείο του Παγωτού, που παρά το όνομά του ήταν μια περιοδική έκθεση διάρκειας ενός μήνα.
empty alt

Το S.Pellegrino και το Acqua Panna στηρίζουν την υψηλή γαστρονομία

Τα αγαπημένα fine dining νερά S.Pellegrino και Acqua Panna, η επιλογή των κορυφαίων εστιατορίων και σεφ διεθνώς, έδωσαν φέτος δυναμικό «παρών» σε δύο από τους πιο σημαντικούς θεσμούς της ελληνικής γαστρονομίας.
empty alt

Εκτοξεύονται οι πωλήσεις των vegan προϊόντων

Μέσα στην τελευταία δεκαετία έχει τετραπλασιαστεί ο αριθμός των ανθρώπων που ακολουθεί μια vegan διατροφή (δηλαδή απέχει όχι μόνο από το κρέας, αλλά από κάθε τροφή ζωικής προέλευσης).
empty alt

Τα πιο hot cocktails περιέχουν ρόκα, γιαούρτι και τσάι kombucha

Μπορεί κάποιοι από εμάς να «φάγαμε» τα νιάτα μας ανακατεύοντας κόκα κόλα με ρούμι και μπίρα με σφηνάκια, όμως σήμερα σε πολλά από τα πιο δημοφιλή μπαρ σερβίρονται χυμοί, σμούθι ή, στη «χειρότερη» περίπτωση, μπίρες από μικροζυθοποιίες.
Back To Top