Τα αγαπημένα fine dining νερά S.Pellegrino και Acqua Panna, η επιλογή των κορυφαίων εστιατορίων και σεφ διεθνώς, έδωσαν φέτος δυναμικό «παρών» σε δύο από τους πιο σημαντικούς θεσμούς της ελληνικής γαστρονομίας.

Τα αγαπημένα fine dining νερά S.Pellegrino και Acqua Panna, η επιλογή των κορυφαίων εστιατορίων και σεφ διεθνώς, έδωσαν φέτος δυναμικό «παρών» σε δύο από τους πιο σημαντικούς θεσμούς της ελληνικής γαστρονομίας. Πρόκειται για τους «Χρυσούς Σκούφους», που φέτος συμπλήρωσαν 25 χρόνια ζωής, και το νέο γαστρονομικό θεσμό, τα «Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας», που πραγματοποιήθηκαν, για πρώτη φορά, φέτος στη Θεσσαλονίκη.

Τα διάσημα φυσικά μεταλλικά νερά, ταυτόσημα με την παγκόσμια fine dining σκηνή και τις δημιουργίες των καλύτερων σεφ παγκοσμίως, συνόδευσαν το επίσημο δείπνο και των δύο τελετών απονομής, στις οποίες παραβρέθηκαν οι ομάδες των υποψήφιων εστιατορίων, δημοσιογράφοι γεύσης και γευσιγνώστες, εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού χώρου και προσωπικότητες από τον κόσμο της τέχνης και του πολιτισμού. Όλοι απόλαυσαν μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας με πρωταγωνιστές το S.Pellegrino και το Acqua Panna.

Κατά την απονομή των βραβείων ο κ. Δημήτρης Χανιόγλου, Business Executive Officer Nestlé Waters Hellas, παρομοίασε την ελληνική κουζίνα με «ένα καράβι που μπορεί να θριαμβεύσει στον ωκεανό της παγκόσμιας γαστρονομίας, καθώς συγκεντρώνει τα τρία απαραίτητα συστατικά: εξαιρετικές πρώτες ύλες, πρωτότυπες συνταγές και ιδέες και ταλαντούχους σεφ! Αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει όλοι να κωπηλατήσουμε προς την ίδια κατεύθυνση. Εδώ και πολλά χρόνια το S.Pellegrino και το Acqua Panna στηρίζουν έμπρακτα την υψηλή γαστρονομία και συμβάλλουν στην ανάδειξη νέων σεφ μέσω του Παγκόσμιου Διαγωνισμού S.Pellegrino Young Chef, που ήδη μετράει τρία χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι και τις τρεις χρονιές είχαμε Έλληνα νικητή στον περιφερειακό τελικό των Μεσογειακών Χωρών, κάτι που τιμά την Ελληνική Γαστρονομία».

empty alt

Βρώμη για γερή καρδιά

Μια ακόμη ευεργετική επίδραση για όσους έχουν στην διατροφή τους την βρώμη. Δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό «British Journal of Nutrition» αναφέρει ότι η κατανάλωση βρώμης και τροφών που περιέχουν β γλυκάνη (διαλυτική ίνα) , μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της λεγόμενης LDL «κακής» χοληστερόλης και της απολιποπρωτείνης...
empty alt

Ο λίγος ύπνος παχαίνει

Ο λίγος ύπνος παχαίνει. Η προειδοποίηση έρχεται από βρετανούς επιστήμονες οι οποίοι αναλύοντας συνδυαστικά τα ευρήματα προγενέστερων μελετών ανακάλυψαν πως όσοι δεν ξεκουράζονται επαρκώς, καταναλώνουν σε καθημερινή βάση 385 θερμίδες περισσότερες απ’ ό,τι όσοι κοιμούνται όσο χρειάζεται ο οργανισμός τους.
empty alt

Go vegan! Φόρεσαν μπικίνι από φύλλα… μαρουλιού και διαδήλωσαν

Καλλίγραμμες κοπέλες, πήραν μαρούλια και αντί να φτιάξουν μια χορταστική σαλάτα, έφτιαξαν μπικίνι! Με αυτά το χορταστικά μπικίνι βγήκαν χθες στους κεντρικούς δρόμους της Αβάνας για να ενθαρρύνουν ντόπιους και επισκέπτες να γίνουν χορτοφάγοι.
empty alt

Νέο σπρέι παρατείνει τη διάρκεια ζωής των φρούτων για μήνες

Μια καινούρια τεχνική, που αναπτύχθηκε από επιστήμονες του κορεάτικου Ινστιτούτου Επιστήμης και Τεχνολογίας (KAIST) με τη χρήση νανοτεχνολογίας, διατηρεί τα φρούτα φρέσκα για πολλές εβδομάδες.
empty alt

Δες γιατί πρέπει να τρως μπροστά σε καθρέφτη

Σου έχει κοπεί η όρεξη; Νιώθεις ότι το φαγητό σου είναι άνοστο και δεν είσαι ευχαριστημένος με τίποτα; Φάε μπροστά σε ένα καθρέφτη! Η όρεξη σου θα επανέλθει και το φαγητό σου θα σου φαίνεται πεντανόστιμο.
empty alt

Σε ποια χώρα απαγορεύεται να πίνεις έξω πάνω από ένα αναψυκτικό;

Tα εστιατόρια και άλλοι χώροι εστίασης και πώλησης αναψυκτικών στη Γαλλία απαγορεύεται εφεξής να διαθέτουν απεριόριστο αριθμό αναψυκτικών που περιέχουν ζάχαρη, με την αγορά ενός μόνο τέτοιου προϊόντος, σε μία προσπάθεια καταπολέμησης της παχυσαρκίας, όπως αναφέρει το BBC.
empty alt

«Wasted»: Το ντοκιμαντέρ του Anthony Bourdain κάνει πρεμιέρα

Tο πάθος του Anthony Bourdain για τη μείωση της σπατάλης του φαγητού (food waste) αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους «WASTED! The Story of Food Waste», το οποίο κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου στις 21.00, αποκλειστικά στο FOX Life, για να αλλάξει τον […]
empty alt

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ από τη MISKO! Ο πιο νόστιμος διαγωνισμός… μόλις ξεκίνησε!

Η MISKO, η αγαπημένη μάρκα ζυμαρικών, κάνει τη ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ με τον πιο γευστικό διαγωνισμό και πολλά πλούσια δώρα! Ο διαγωνισμός ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις το […]
Back To Top