Αχλάδια με σαφράν

99     

Αχλάδια με σαφράν

Βαθμός Δυσκολίας
  1
Μερίδες
  4
Ώρα μαγειρέματος
  6:30μμ-9μμ
ΑχλάδιΚαστανή ζάχαρηΚρέμα γάλακτοςΛευκό κρασίΣαφράν

Υλικά

Μερικοί στήμονες σαφράν

225 γρ. λευκό κρασί

75 γρ. καστανή ζάχαρη

6 μικρά ώριμα αχλάδια καθαρισμένα

Κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βάζουμε το σαφράν, το κρασί και τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα και ζεσταίνουμε ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αχλάδια μέσα στο ζεστό σιρόπι, με 150 ml κρύο νερό. Αφήνουμε να πάρουν βράση, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν τα αχλάδια. Τα βγάζουμε προσεκτικά με μία κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα. Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 10-15 λεπτά ώσπου να μείνει το μισό και περιχύνουμε με αυτό τα αχλάδια. Τα αφήνουμε να μείνουν για μερικά λεπτά και σερβίρουμε με κρέμα γάλακτος.