Affogato Cioccolato

93     

Affogato Cioccolato

Βαθμός Δυσκολίας
  2
Μερίδες
  4
Ώρα μαγειρέματος
  5πμ-10πμ
Ζάχαρη άχνηΚρέμα γάλακτος

Υλικά

½ λίτρο παγωτό σοκολάτα

200 γρ. κρέμα γάλακτος (πάρα πολύ παγωμένη, έχουμε βάλει λίγο στην κατάψυξη)

50 γρ. γάλα πλήρες (πάρα πολύ παγωμένο, έχουμε βάλει λίγο στην κατάψυξη)

1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

1 κ.σ. τρούφα σοκολάτα

Για την κρέμα σοκολάτα

120 γρ. κουβερτούρα

1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

300 γρ. γάλα

Οδηγίες

Παίρνουμε 4 ποτήρια μεγάλα και τα βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε ένα κατσαρολάκι σε μπεν μαρί μαζί με τη ζάχαρη και το γάλα. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, βγάζουμε από το μπεν μαρί και κρατάμε τη σοκολάτα χλιαρή. Χτυπάμε ύστερα την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη και το γάλα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Βγάζουμε τα ποτήρια από την κατάψυξη και μοιράζουμε σε αυτά το παγωτό σοκολάτα. Ρίχνουμε από πάνω τη χλιαρή σοκολάτα, ύστερα τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και γαρνίρουμε στο τέλος με λίγη τρούφα σοκολάτα.