Μέτρια   Μερίδες : 6   18.31-21.00  

Λαχταριστοί αλμυροί λουκουμάδες με ελιές και λιαστή ντομάτα.

Υλικά:

1 κιλό αλέυρι

αλάτι

40 γρ. μαγιά νωπή

100 γρ. ελιές πράσινες ή μαύρες ροδέλες

100 γρ. ντομάτα λιαστή κομμένη τετραγωνάκια

ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Λιώνουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό. Βάζουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι, το αλάτι και ρίχνουμε από πάνω το νερό μαζί με τη μαγιά. Ανακατεύουμε και δουλεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα μαλακό μείγμα. Αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 3,5 ώρες  περίπου μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Ύστερα προσθέτουμε τις ελιές και την ντομάτα, ανακατεύουμε και αφήνουμε ακόμη 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες σε καυτό ελαιόλαδο.

empty alt

Βινεγκρέτ μουστάρδας

Φτιάξτε σπιτική σάλτσα βινεγκρέτ μουστάρδας και θα είστε περήφανοι για το αποτέλεσμα.
empty alt

Μύδια γεμιστά

Οι λάτρεις των θαλασσινών έχουν μια ακόμη ξεχωριστή επιλογή για τα αγαπημένα τους μύδια.
empty alt

Πιροσκί

Παραδοσιακά ποντιακά πιροσκί, τέλεια στη γεύση, φανταστικά στην εμφάνιση.
empty alt

Σπιτικό ψωμί

Φρέσκο και τραγανό σπιτικό ψωμί από τα χεράκια σας. Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για τους λάτρεις του ψωμιού.
empty alt

Τραγανές γαρίδες

Ίσως ο πιο απολαυστικός μεζές για να συνοδεύσετε το κρασί ή τη μπύρα σας.
empty alt

Σπαγγέτι με τόνο

Αυτά τα σπαγγέτι κρύβουν την έκπληξη ενός απρόσμενου συνδυασμού: τόνος με αντσούγες.
empty alt

Σάλτσα guakamole

Εξαιρετική σάλτσα για να συνοδεύσετε κόκκινα κρέατα.
empty alt

Σαλάτα με σπανάκι και παντζάρια

Υπέροχη και ξεχωριστή σαλάτα σε γεύση αλλά και σε εμφάνιση
Back To Top