Μέτρια   Μερίδες : 6   15.01-18.30  

Η ταπεινή αντσούγια μπορεί να πάρει χρώμα και γεύση με το κατάλληλο συνδυασμό υλικών.

Υλικά:

100 γρ. αντσούγιες

2 λεμόνια

100 γρ. κόκκινη πιπεριά

100 γρ. πράσινη πιπεριά

4 πιπεριές Φλωρίνης

4 αντζούγιες παστές

100 γρ. τυρί mascarpone

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

4 φέτες ψωμιού

Οδηγίες:

Κάνουμε το ψωμί φρυγανιά. Καθαρίζουμε τις αντσούγιες και τις μαρινάρουμε σε χυμό λεμονιού. Ψήνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης στο φούρνο, τις ξεφλουδίζουμε και τις αρωματίζουμε με λάδι, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τις άλλες πιπεριές σε δύο χωριστά τηγάνια με 2 παστές αντσούγιες στο καθένα και ελαιόλαδο και τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Τοποθετούμε στον επεξεργαστή τροφίμων, προσθέτουμε το τυρί mascarpone και πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμες. Παίρνουμε το φρυγανισμένο ψωμί, το μουσκεύουμε με ελαιόλαδο, το σκεπάζουμε με τις πιπεριές Φλωρίνης και τα φιλέτα από τις μαριναρισμένες αντσούγιες. Ολοκληρώνουμε με τις σάλτσες από τα δύο είδη πιπεριάς. Γαρνίρουμε με λίγα μύρτιλα.

empty alt

Βελουτέ από μπρόκολο

Το μπρόκολο σούπα για τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα.
empty alt

Μακαρόνια κρύα με τόνο και κολοκύθια

Τα φιογκάκια ντύνουν με επίσημο τρόπο το πιάτο με τα κολοκυθάκια και τις ελιές. 
empty alt

Κανελόνια πασχαλινά

Μία εύκολη συνταγή για γεμιστά κανελόνια. Φτιάξτε το για πρώτο ή και για κυρίως πιάτο.
empty alt

Spring rolls με γαρίδες και λαχανικά

Υγιεινά spring rolls στο φούρνο, αν θέλετε να μεταφερθείτε για λίγο στις παραδόσεις της Κινέζικης κουζίνας.
empty alt

Τούρτα με σοκολάτα και πορτοκάλι

Κακαό και πορτοκάλι ένας δυνατός συνδυασμός.
empty alt

Ριζότο με ρόδι

Ένα πιάτο γρήγορο, γλυκό και ξεχωριστό στη γεύση και το χρώμα.
empty alt

Ρύζι μαύρο με σκόρδο λεμόνι και ντομάτα

Η αγαπημένη τροφή των Κινέζων, σε ένα πιάτο που μυρίζει Ελλάδα.
empty alt

Μπουσκέτες με κοτόπουλο και αβοκάντο

Μόλις κόψετε το αβοκάντο θα ανυπομονείτε να το γευτείτε μαζί με ζουμερό κοτόπουλο.
Back To Top