Εύκολη   Μερίδες : 2   18.31-21.00  

Υπέροχο ντιπ από μελιτζάνα, μπορεί να συνοδεύσει πολλά πιάτα σας.

Υλικά:

2 μελιτζάνες

4 χούφτες αλάτι χοντρό

2 σκελίδες σκόρδο

2 κρεμμύδια

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.γ. παρμεζάνα τριμμένη

1 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.γ. χυμό λεμονιού

Αλάτι

Πιπέρι

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κ.σ. καρύδι τριμμένο

Οδηγίες:

Τρυπάμε τις μελιτζάνες, τις απλώνουμε κάθετες σε ένα ταψί, τις σκεπάζουμε με το αλάτι και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά μέχρι να είναι μαλακές. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο. Παίρνουμε την ψίχα από τη μελιτζάνα μαζί με το σκόρδο και το κρεμμύδι που έχουμε τσιγαρίσει, την παρμεζάνα, τη ζάχαρη και τα μπλεντάρουμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο που έχει μείνει, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε με το μαϊντανό και το καρύδι.

empty alt

Παπαρδέλες με ραγού από αρνί

Εύκολο και πεντανόστιμο πιάτο για τους λάτρεις της μακαρονάδας.
empty alt

Πέννες με pesto από φυστίκι

Μια συνταγή... pesto και έγινε.
empty alt

Κρέμα από ρεβίθια και τραγανό σπεκ

Απαλή και γεμάτη κρέμα από ρεβίθια, συνοδευμένη με τραγανό σπεκ. Ένα όμορφο χορταστικό πιάτο στο τραπέζι σας.
empty alt

Μύδια γεμιστά

Οι λάτρεις των θαλασσινών έχουν μια ακόμη ξεχωριστή επιλογή για τα αγαπημένα τους μύδια.
empty alt

Κεφτεδάκια από χοιρινό και μήλο

Ένας τολμηρός συνδυασμός που σας βγάζει γευστικά κερδισμένους.
empty alt

Μπισκότα με μαρμελάδα

Διαρκούν αρκετό καιρό, φυλάξτε τα μακριά από την υγρασία και απολαύστε τα με τον καφέ ή το πρωινό σας.
empty alt

Mattonella (τουβλάκι) από σοκολάτα

Σοκολάτα και φουντούκι συμμαχούν για να κατακτήσουν τον ουρανίσκο σας.
empty alt

Φιλέτο από μπακαλιάρο με φινόκιο, ελιές και δεντρολίβανο

Γίνεται μπακαλιάρος με... καφέ espresso; Γίνεται και είναι νοστιμότατο.
Back To Top