Μέτρια   Μερίδες : 5   10.01-12.30  

Πεντανόστιμο τυρόψωμο με ξεχωριστό άρωμα ιδανικό για πρωινό και σνακ. 

Υλικά:

½ κιλό αλεύρι

1 φακελάκι ξερή μαγιά

350 γρ. φέτα σε τρίμματα

1 κ.γ. ζάχαρη

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο

Οδηγίες:

Σε μία λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε μέσα τη μαγιά, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και νερό χλιαρό. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μία ζύμη εύπλαστη και μαλακή και αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 1 ώρα αφού την έχουμε σκεπάσει με μια πετσέτα. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη προσθέτουμε μέσα τη φέτα σε τρίμματα , το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε σε μικρά καρβελάκια. Λαδώνουμε ένα ταψί, βάζουμε τα καρβελάκια και τα αφήνουμε σκεπασμένα να φουσκώσουν για 30-40 λεπτά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.

empty alt

Ραμεκίν με λαχανικά

Εξαιρετική επιλογή για το φθινόπωρο να φάτε κάτι ζεστό.
empty alt

Muffins με σοκολάτα και αμύγδαλο

Ένα γλυκό που μπορεί να συνοδεύσει όλες τις ώρες.
empty alt

Πασχαλινή πίτα με αυγά και αγκινάρες

Φανταστική παραδοσιακή ιταλική πίτα για τις ημέρες του Πάσχα με χειροποίητο τραγανό φύλλο. Μπορείτε να τη σερβίρετε και ζεστή και κρύα.
empty alt

Cheesecake με λεμόνι χωρίς γλουτένη

Ένα γλυκό για να αποφύγετε τη γλουτένη.
empty alt

Λαβράκια με άγρια μανιτάρια

Αν ψάχνετε να βγάλετε λαβράκι, αυτή η συνταγή είναι για εσάς! 
empty alt

Ψαρονέφρι με σόγια και λευκό κρασί

Στο τελείωμα της συνταγής, σερβίρουμε με τριμμένα αμύγδαλα. 
empty alt

Κεφτεδάκια από ξιφία

Πρωτότυπα κεφτεδάκια.
empty alt

Τιραμισού με φρουκτόζη

Απλά χάρμα οφθαλμών και χάρμα αισθήσεων.
Back To Top