Μπανάνα bread

106     

Μπανάνα bread

Βαθμός Δυσκολίας
  2
Μερίδες
  8
Ώρα μαγειρέματος
  10πμ-12:30μμ
ΑυγόΒούτυροΓάλαΚαρυδόψιχαΜπανάνα

Υλικά

200 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη

120 γρ. ζάχαρη

2 κ.σ. γάλα πλήρες

2 μπανάνες πολύ ώριμες

2 αυγά

90 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

50 γρ. καρυδόψιχα

1,5 κ.σ. μπέκιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

Οδηγίες

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέκιν και το αλάτι. Ξεχωριστά χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το γάλα χτυπώντας συνέχεια και ένα ένα τα αυγά. Τέλος προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι, τις μπανάνες κομμένες σε μικρά κομματάκια και την καρυδόψιχα. Βάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 160 βαθμούς.