Μέτρια   Μερίδες : 6   21.01-04.59  

Εύκολο αγγλικό γλυκό που δίνει λύση για ένα εντυπωσιακό και αγαπημένο επιδόρπιο.

Υλικά:

1 πακέτο μπισκότα τύπου Digestive

500 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

2 κουτιά γάλα ζαχαρούχο

4 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες

1 μπολάκι γάλα πλήρες

Τριμμένη κουβερτούρα για το γαρνίρισμα

Οδηγίες:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε νερό να βράσει και βάζουμε μέσα τα κουτιά του ζαχαρούχου γάλακτος. Τα αφήνουμε στην κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά για περίπου 2 ώρες ώστε το γάλα να μετατραπεί σε καραμέλα. Βγάζουμε και τα να κρυώσουν. Στο μπολάκι με το γάλα βουτάμε τα μπισκότα και τα τοποθετούμε σε σειρά σε ένα πυρέξ. Από πάνω απλώνουμε προσεκτικά με μία σπάτουλα το καραμελωμένο γάλα. Πάνω από την καραμέλα απλώνουμε ομοιόμορφα τις ροδέλες μπανάνας και τελειώνουμε απλώνοντας τη σαντιγί. Γαρνίρουμε με τριμμένη κουβερτούρα και τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.

empty alt

Παρί - Μπρεστ (Paris - Brest)

Γαλλικό γλυκό που η ιστορία του ξεκινάει το 1910, φτιάχτηκε ύστερα από παραγγελία που δόθηκε από τους διοργανωτές του ποδηλατικού αγώνα Παρίσι – Βρέστη προς τιμή των αθλητών. 
empty alt

Φριτέλες του καρναβαλιού

Η λιχουδιά που έχει την τιμητική της στο καρναβάλι της Βενετίας αλλά παίρνει θέση στις κουζίνες του κόσμου.
empty alt

Φιλέτα με σάλτσα «σκοτεινό πάθος»

Με κρεμμύδια, μουστάρδα και γουόστερ σος, τα φιλέτα αποκτούν ονειρεμένη γεύση.
empty alt

Μανιτάρια με πατάτες στο φούρνο

Το σπίτι θα μοσχομυρίσει με τις μυρωδιές που θα αναδυθούν. 
empty alt

Gomasio

Φτιάξτε το για να δώσετε μία έξτρα γεύση στις σαλάτες σας, το ρύζι και τις σούπες.
empty alt

Ριζότο με μετσοβόνε, φυστίκι και καρυδόψιχα

Να τι συμβαίνει όταν ένα ριζότο συναντά γευστικούς ξηρούς καρπούς.
empty alt

Σαρδέλες με λευκό κρασί

Έχω μια σαρδέλα, την καθαρίζω και τη ψήνω με λευκό κρασί!
empty alt

Κέικ με μανταρίνια

Αρωματικό κέικ, τέλειο για το πρωινό σας.
Back To Top