Μπαρμπούνι alla nizzarda

337     

Μπαρμπούνι alla nizzarda

Βαθμός Δυσκολίας
  2
Μερίδες
  2
Ώρα μαγειρέματος
  3μμ-6:30μμ
ΑγγούριΆνηθοςΚόκκινη πιπεριάΛεμόνιΜαγιονέζα

Υλικά

4 μπαρμπούνια

Χυμός από 4 λεμόνια

4 μικρές κόκκινες πιπεριές

100 γρ. ντομάτα σε κυβάκια

50 γρ. αγγούρι σε κυβάκια

50 γρ. κίτρινη και πράσινη πιπεριά σε κυβάκια

1 ματσάκι άνηθο

100 γρ. μαγιονέζα με λεμόνι

Οδηγίες

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια, τα ανοίγουμε όπως ένα βιβλίο, τα βάζουμε σε αρκετό αλάτι για 1 ώρα και κατόπιν τα μαρινάρουμε στο χυμό λεμονιού για τουλάχιστον 8 ώρες. Ροδίζουμε τις κόκκινες πιπεριές στη φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις αρωματίζουμε με το ελαιόλαδο. Παίρνουμε όλα τα λαχανικά, τα ομογενοποιούμε με τη μαγιονέζα και αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε στο πιάτο μια κόκκινη πιπεριά. Πάνω της στηρίζουμε το μπαρμπούνι. Με το μείγμα των λαχανικών γεμίζουμε το ψάρι και από πάνω ρίχνουμε λίγο άνηθο. Τα αρωματίζουμε όλα με ελαιόλαδο.