Μέτρια   Μερίδες : 12   18.31-21.00  

Τα γαλλικά μπισκοτάκια μπορούν να συνοδεύσουν το παγωτό σας ή και τον καφέ σας.

Υλικά:

100 γρ. βούτυρο (μαλακό)

100 γρ. αλεύρι

4 ασπράδια (σε θερμοκρασία δωματίου)

1 βανίλια

100 γρ. ζάχαρη άχνη

Οδηγίες:

Δουλεύουμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει αλοιφή. Προσθέτουμε το αλεύρι περασμένο από σίτα, τη βανίλια και ένα ένα τα ασπράδια δουλεύοντας πάντα σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό. Μόλις έχει γίνει μια ομοιόμορφη μάζα, βάζουμε σε ένα κορνέ με μύτη 5 – 6 mm και απλώνουμε σε μία λαδόκολλα κάνοντας μπαστουνάκια 5 – 6 εκατοστών αφήνοντας λίγο κενό ανάμεσα. Ψήνουμε στους 180° - 190° για 7 με 8 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν γύρω γύρω. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα κρατάμε σε ένα τάπερ χωρίς υγρασία.

empty alt

Linguine με πορτοκάλι

Το άρωμα του πορτοκαλιού θα δώσει μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή γεύση στα ζυμαρικά σας.
empty alt

Φιλέτα κοτόπουλο με γιαούρτι και τζίντζερ

Βυθίστε τα φιλέτα κοτόπουλου στη μαρινάτα και ετοιμάστε το τηγάνι για τα περαιτέρω. 
empty alt

Ριζότο alla carbonara

Αυτή η συνταγή είναι για τους φανατικούς της ιταλικής κουζίνας. 
empty alt

Αλμυρό στρούντελ με χόρτα και ξινομυζήθρα

Πούδρα αμυγδάλου, μαζί με στρούντελ και χόρτα, ένας αναπάντεχος συνδυασμός. 
empty alt

Μους με καφέ και καρύδια

Ένα "δυναμικό" μους όπου πρωταγωνιστούν ο καφές και τα καρύδια.
empty alt

Κανελόνια με ραδίκια και πατάτες

Θα σας πάρει λίγο χρόνο αλλά η γεύση τους θα σας αποζημιώσει.
empty alt

Ρολά από λαυράκι με ρόκα και γραβιέρα Κρήτης

Η γραβιέρα Κρήτης βρήκε επιτέλους ταίρι, τα λαυράκια. 
empty alt

Σαλάτα παντζάρι

Το παντζάρι γίνεται μια γευστική σαλάτα.
Back To Top