Bonet

644     

Bonet

Βαθμός Δυσκολίας
  1
Μερίδες
  4
Ώρα μαγειρέματος
  6:30μμ-9μμ
ΑυγόΖάχαρηΚακάο

Υλικά

4 αυγά

3 κ.σ. ζάχαρη

1 ποτήρι γάλα

100 γρ. amaretti

1 κ.σ. ρούμι

1 κ.σ. κακάο

 

Οδηγίες

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το γάλα, το amaretti τριμμένο, το κακάο και το ρούμι. Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, φτιάχνουμε καραμέλα (150 γρ. ζάχαρη μέχρι να λιώσει). Ρίχνουμε την καραμέλα στη βάση από τη φόρμα, τη γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε στο φούρνο σε μπεν μαρί στους 140° για περίπου μια ώρα. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και κρατάμε στο ψυγείο. Στο σερβίρισμα αναποδογυρίζουμε τη φόρμα και γαρνίρουμε με κρέμα γάλακτος χτυπημένη και 2 – 3 μπισκότα amaretti ολόκληρα.