Μέτρια   Μερίδες : 10   15.01-18.30  

Τραγανό απ’έξω και υγρό από μέσα. Εύκολο και οικονομικό γλυκό που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Υλικά:

400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια

5 αυγά

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

¼ φλιτζανιού κακάο κοσκινισμένο

1 φλιτζάνι αλεύρι φαρίνα κοσκινισμένο

200 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

Οδηγίες:

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, προσθέτουμε μέσα το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο και σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε μέσα το μείγμα με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε ύστερα το μείγμα με το αλεύρι και το κακάο ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια, και ανακατεύουμε απαλά.  Σε ένα ταψί με λαδόκολλα αδειάζουμε το μείγμα ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς . Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε κομμάτια.

empty alt

Ριζότο με κολοκύθα και amaretto

Το μυστικό σε αυτό το ξεχωριστό πιάτο είναι ο συνδυασμός ανεπάντεχων υλικών.
empty alt

Σούπα με κάρυ

Προσέξτε τη διατροφή σας φτιάχνοντας ελαφριές και νόστιμες σούπες. Συνοδεύστε τη σούπα κάρυ με βρασμένα λαχανικά και 2 κριτσίνια και έχετε ένα ολοκληρωμένο γεύμα. 
empty alt

Σπαγγέτι με αυγοτάραχο

Αυτά τα μακαρόνια γίνονται γιορτινά με το εκλεκτό και πολύτιμο αυγοτάραχο.
empty alt

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα gluten free

Πανεύκολα μπισκότα χωρίς γλουτένη που μπορείτε να φτιάξετε τα Χριστούγεννα και όχι μόνο...
empty alt

Γεμιστές μελιτζάνες με πανσέτα και γραβιέρα

Η μελιτζάνα γεμίζει με πανσέτα και ο ουρανίσκος ξετρελαίνεται!
empty alt

Μπισκότα langues de chat

Τα γαλλικά μπισκοτάκια μπορούν να συνοδεύσουν το παγωτό σας ή και τον καφέ σας.
empty alt

Γαρίδες σαγανάκι

Το θαλασσινό αυτό δεν θα σταματήσει να μας εκπλήσει.
empty alt

Φιλέτα με σάλτσα «σκοτεινό πάθος»

Με κρεμμύδια, μουστάρδα και γουόστερ σος, τα φιλέτα αποκτούν ονειρεμένη γεύση.
Back To Top