Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Ένα πρωτότυπο ορεκτικό για μικρούς και μεγάλους.

Υλικά:

500 γρ. σπανάκι βρασμένο και λεπτοκομμένο

4 χοντρές φέτες από ψωμί χωρίς γλουτένη

1 αυγό

100 γρ. τυρί κατσικίσιο

50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

2 κ.σ. αλεύρι από ρύζι

50 γρ. βούτυρο noisette

Μοσχοκάρυδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Μουλιάζουμε το ψωμί σε λίγο γάλα. Στραγγίζουμε και το ανακατεύουμε μαζί με το σπανάκι, το αυγό, το τυρί κομμένο σε τετραγωνάκια, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το μείγμα μέσα στο ψυγείο για 1 ώρα. Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε σε μπαλάκια. Τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει και μόλις ανέβουν στην επιφάνεια είναι έτοιμα. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε επάνω το κεφαλοτύρι και το βούτυρο noisette και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να γίνουν γκρατινέ.

empty alt

Μανιταρόσουπα

Μανιταρόσουπα από τον Έκτορα Μποτρίνι. Απολαυστική και χορταστική σούπα μανιταριών.
empty alt

Πέννες με βότκα

Πέννες με βότκα ή Ιταλία-Ρωσία στο ίδιο… τραπέζι!
empty alt

Ρολό κιμά με γαλοπούλα και σπανάκι

Βράστε το σπανάκι και το ρολάρουμε πάνω σε ζουμερές φέτες γαλοπούλας.
empty alt

Zabaione

Αυτό το γλυκό το δημιούργησαν οι ιταλοί αλλά πέρασε και στην γαλλική κουζίνα ως ζαμπαγιόν.
empty alt

Φιλέτο με πιπέρι πράσινο

Μια πρωτότυπη συνταγή με πιπέρια που δίνουν μια ιδιαίτερη σπιρτάδα στο κρέας.
empty alt

Castellane με λουκάνικα

Το λουκάνικο σε συνδυασμό με τα μανιτάρια δημιουργούν μια διαφορετική γεύση.
empty alt

Μπισκότα με άρωμα λεμόνι

Δώστε άρωμα και άφθονη γεύση στα μπισκότα σας.
empty alt

Κρεμ μπρουλέ

Το δημοφιλές γλυκό που πάντα εντυπωσιάζει
Back To Top