Δύσκολη   Μερίδες : 2   21.01-04.59  

Απαιτεί χρόνο και καλή προετοιμασία αυτό το πιάτο, αλλά θα έχετε για πολύ καιρό στο ψυγείο σας μια διαφορετική πρόταση.

Υλικά:

1 κιλό κρέας

40 γρ. αλάτι

2 γρ ζάχαρη

2 γρ. αλάτι κόκκινο

2 γρ. πιπέρι μαύρο

1/5 κουταλάκι του γλυκού κάρυ

1/6   κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/6 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

¼   κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

¼   κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

5 κόκκους πιπέρι

Οδηγίες:

Κόβουμε τις άκρες, τα λεπτά σημεία του κρέατος, βγάζουμε τα νεύρα, ανακατεύουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και σε ένα σκεύος πάνω από ένα στρώμα από αλάτι ακουμπάμε το κρέας. Το αφήνουμε για 7 μέρες (εξαρτάται από το μέγεθος) να ψηθεί στο ψυγείο και κάθε 2 μέρες γυρίζουμε πλευρά. Το κρεμάμε στο ψυγείο για μία ημέρα να στεγνώσει και το καπνίζουμε, φροντίζοντας να έχει χαμηλή θερμοκρασία το περιβάλλον, για 10-12 ώρες. Κλείνουμε σε vacuum συσκευασία 100% και βάζουμε στην κατάψυξη. Την ώρα του πάσου, το βάζουμε στο ψυγείο ώστε να πέσει η θερμοκρασία και το κόβουμε πολύ παγωμένο. Το βράδυ το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.

empty alt

Mattonella (τουβλάκι) από σοκολάτα

Σοκολάτα και φουντούκι συμμαχούν για να κατακτήσουν τον ουρανίσκο σας.
empty alt

Κέικ με μανταρίνια

Αρωματικό κέικ, τέλειο για το πρωινό σας.
empty alt

Brownie με μαύρα φασόλια και σοκολάτα

Κι όμως τα μαύρα φασόλια τρώγονται και αλλιώς.
empty alt

Ψωμάκια με κουρκουμά και δεντρολίβανο

Ψωμάκια με πρωτότυπα υλικά και ακόμα πιο πρωτότυπη γεύση.
empty alt

Ρύζι με σταφίδες

Συνοδεύστε τα κρεατικά σας με ένα εξαιρετικό στην εμφάνιση και στη γεύση ρύζι. 
empty alt

Κολοκυθόσουπα

Λαχταριστή και κρεμώδης κολοκυθόσουπα ιδανική για το χειμώνα
empty alt

Σαλάτα με ψητά λαχανικά και παρμεζάνα

Ενα εντυπωσιακό πιάτο που μπορεί να σταθεί και ως σαλάτα και ως ορεκτικό.
empty alt

Σάλτσα με πιπεριές

Για όσους έχουν λατρεία με τις πιπεριές αξίζει να τη φτιάξουν και να τη δοκιμάσουν!
Back To Top