Δύσκολη   Μερίδες : 8   15.01-18.30  

Εντυπωσιακό ορεκτικό που η γεύση του θα ανταμείψει την απαιτητική διαδικασία του.

Υλικά:

500 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο

10 γρ. αλάτι

3 γρ. ζάχαρη

Διάφορα μπαχαρικά (κύμινο, κάρυ, μοσχοκάρυδο)

120 γρ. mozzarella

2 ντομάτες πολύ ώριμες

Ένα ματσάκι ρόκα

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

50 γρ. πέστο ρόκας

Για το πέστο ρόκας

100 γρ. ρόκα

100 γρ. ελαιόλαδο

75 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

30 γρ. κουκουνάρι

1 μικρή σκελίδα σκόρδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Μαρινάρουμε το φιλέτο του μοσχαριού με το αλάτι, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια μέρα, γυρίζοντάς το κάθε 12 ώρες. Ζεματίζουμε το μοσχάρι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θεροκρασία έτσι ώστε να σφραγίσει μέσα του το άρωμα. Το τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε σε μια λεκάνη με παγωμένο νερό. Μπλανσάρουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε τετραγωνάκια. Κόβουμε τη mozzarella σε κυβάκια, σε πολύ λεπτές φέτες το φιλέτο και το τοποθετούμε στο πιάτο, προσθέτοντας τη ντομάτα, τα κυβάκια της mozzarella και τα φυλλαράκια της ρόκας. Αρωματίζουμε με το πέστο ρόκας και μια γραμμή ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για το πέστο ρόκας

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ εκτός από το ελαιόλαδο. Τα χτυπάμε όλα πολύ καλά και πολύ γρήγορα έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν πολύ καλά. Προσθέτουμε μια κουταλιά παγωμένο νερό. Ολοκληρώνουμε το πέστο προσθέτοντας λίγο λίγο το ελαιόλαδο (να πέφτει σαν γραμμή), πάντα συνεχίζοντας το χτύπημα. Στο τέλος κανονίζουμε το αλάτι και το πιπέρι.

empty alt

Ρύζι με σταφίδες

Συνοδεύστε τα κρεατικά σας με ένα εξαιρετικό στην εμφάνιση και στη γεύση ρύζι. 
empty alt

Σουφλέ με σολομό

Για ένα γρήγορο γεύμα φτιάξτε αυτό το υπέροχο και διαφορετικό σουφλέ με σολομό.
empty alt

Μπιφτέκια λαχανικών

Μπιφτέκια λαχανικών: μια άλλη πρόταση για τα λαχανικά - ο συνδυασμός υλικών που απογειώνει την γεύση τους.
empty alt

Ρολά από μοσχαράκι γάλακτος με μελιτζάνα

Τυλίξτε σε ρολά το κρέας και κλείστε μέσα τους μια ποικιλία μυρωδικών.
empty alt

Σαλάτα από σολομό

Μια σαλάτα που μυρίζει θάλασσα.
empty alt

Σαλάτα από καλαμάρι με φρέσκο κρεμμυδάκι

Βάλτε τη θάλασσα στη κουζίνα και στο πιάτο σας. 
empty alt

Πέννες με ραγού μοσχαράκι και μελιτζάνες

Ένα ολοκληρωμένο γεύμα με απλά υλικά από τη κουζίνα σας. 
empty alt

Μπισκότα με μπαχαρικά

Κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο συνυπάρχουν σε ένα τραγανό σνακ.
Back To Top