Carpaccio σολομού με σάλτσα αβοκάντο

418     

Carpaccio σολομού με σάλτσα αβοκάντο

Βαθμός Δυσκολίας
  1
Μερίδες
  4
Ώρα μαγειρέματος
  3μμ-6:30μμ
CarpaccioΑβοκάντοΆνηθοςΚρουτόνΛεμόνι

Υλικά

16 φέτες καπνιστό σολομό

2 πορτοκάλια

100 γρ. σπόρους ροδιού

150 γρ. σαλάτα ανάμεικτη

100 γρ. κρουτόν ψωμιού ολικής άλεσης

1 ματσάκι άνηθο

1 κρεμμύδι

2 ώριμα αβοκάντο

2 λεμόνια

2 κουταλάκια μαγιονέζα

Ελαιόλαδο

Πιπέρι

Οδηγίες

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα αβοκάντο. Κόβουμε ένα αβοκάντο σε κομματάκια και το χτυπάμε με το χυμό λεμονιού και τη μαγιονέζα στο μπλέντερ. Αλατοπιπερώνουμε. Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και βγάζουμε τις ίνες και την πέτσα. Κόβουμε το δεύτερο αβοκάντο σε κομμάτια. Σε ένα πιάτο μοιράζουμε τις φέτες σολομού προσθέτοντας τις σκελίδες του πορτοκαλιού, το αβοκάντο, τους σπόρους ροδιού, την ανάμεικτη σαλάτα, τον ψιλοκομμένο άνηθο, το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες και τα κρουτόν ψωμιού. Αρωματίζουμε με τη σάλτσα του αβοκάντο και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.