Μέτρια   Μερίδες : 8   15.01-18.30  

Ενα ωραίο και γευστικό πιάτο για όλες τις ώρες.

Υλικά:

2 φύλλα κουρού

Για τη γέμιση

1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο κομμένο τετραγωνάκια

300 γρ. μανιτάρια champignon de Paris λεπτοκομμένα

2 πράσες κομμένες ροδέλες

400 γρ. ζωμό κοτόπουλο

100 γρ. λευκό κρασί

100 γρ. κρέμα γάλακτος

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

30 γρ. αλεύρι

3 κ. σούπας ελαιόλαδο

1 αυγό

40 γρ. βούτυρο

Αλάτι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα ή ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τις πράσες, τσιγαρίζουμε για 10 λεπτά, προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλο, τσιγαρίζουμε, προσθέτουμε  τα μανιτάρια, τσιγαρίζουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το κοτόπουλο να ψηθεί για 20 περίπου λεπτά. Σε μία άλλη κατσαρόλα φτιάχνουμε μία τύπου μπεσαμέλ, λιώνουμε δηλαδή το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ζωμό από κοτόπουλο που έχουμε ζεστό και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και να γίνει μία κρέμα. Ρίχνουμε ύστερα την κρέμα επάνω στο κοτόπουλο. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το μαϊντανό, την κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Ανοίγουμε το ένα φύλλο σε ένα στρογγυλό ταψί με λαδόκολλα, απλώνουμε τη γέμιση και τη σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Κλείνουμε τις άκρες, κάνουμε μερικές τρύπες επάνω στο φύλλο με το πιρούνι, αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 190° για περίπου μια ώρα. Βγάζουμε από το φούρνο και περιμένουμε 10-15 λεπτά πριν την κόψουμε.

empty alt

Ριζότο με μετσοβόνε, φυστίκι και καρυδόψιχα

Να τι συμβαίνει όταν ένα ριζότο συναντά γευστικούς ξηρούς καρπούς.
empty alt

Κρέμα από ρεβίθια και τραγανό σπεκ

Απαλή και γεμάτη κρέμα από ρεβίθια, συνοδευμένη με τραγανό σπεκ. Ένα όμορφο χορταστικό πιάτο στο τραπέζι σας.
empty alt

Μελιτζάνες με μεσογειακό ταμπεραμέντο

Δοκομάστε μελιτζάνα με κατσικίσιο τυρί και σάλτσα ντομάτας.
empty alt

Tagliolini rosa antico

Μεθυστική γεύση σε ένα χρωματιστό πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Σαλάτα με πεπόνι και μοτσαρέλα

Η απόλυτη αρμονία τυριού, αλλαντικού και φρούτου σε μια σαλάτα.
empty alt

Χοιρινό με μήλα και σιρόπι σφενδάμου

Ενα μυρωδικό που εκτοξεύει την γεύση του χοιρινού.
empty alt

Κεφτεδάκια από μορταδέλα και ξηρούς καρπούς

Ένα ιδιαίτερο και οικονομικό ορεκτικό στο τραπέζι σας.
empty alt

Κεφτεδάκια από λάχανο και τυρί

Αν βαρεθήκατε τα συνηθισμένα κεφτεδάκια πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε την παραπάνω συνταγή.
Back To Top