Μέτρια   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Χειμωνιάτικη σαλάτα που ευωδιάζει και χορταίνει.

Υλικά:

1 κλωνάρι σέλερυ

40 γρ. σταφίδες ξανθές

2 κ.σ. κάπαρη

60 γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι

50 γρ. καθαρισμένα αμύγδαλα

1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξύδι

1 κ.γ. ζάχαρη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σέλερυ σε μικρά κομμάτια και το βράζουμε για 10 λεπτά στον ατμό. Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε ελαφρά τα αμύγδαλα και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα ανακατεύουμε το σέλερυ με την κάπαρη, τις ελιές και το λάδι. Ραντίζουμε με ξύδι και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί το ξύδι και αλατοπιπερώνουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τις σταφίδες και τη φρυγανιά. Ανακατεύουμε καλά. Σερβίρεται κρύο.

empty alt

Σαλάτα με νουντλς χοιρινό και σόγια

Εξωτική σαλάτα με γευστική και χορταστική.
empty alt

Spaghetti με καπνιστό ψάρι

Τρία διαφορετικά καπνιστά ψάρια για ένα ιδιαίτερο πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Ταρτάρ από αβοκάντο, παντζάρι και πατάτες

Πατάτες, σχοινόπρασο, παντζάρι, αβοκάντο... Ετερόκλιτες γεύσεις σε μια. 
empty alt

Σαλάτα με πεπόνι και μοτσαρέλα

Η απόλυτη αρμονία τυριού, αλλαντικού και φρούτου σε μια σαλάτα.
empty alt

Pesto ρόκας

Διαφορετικό πέστο για να συνοδεύσει τα ζυμαρικά της αρεσκεία σας.
empty alt

Μοσχάρι με ελιές

Τολμήστε αυτόν τον συνδυασμό και το αποτέλεσμα αναμφίβολα θα σας δικαιώσει. 
empty alt

Spaghettoni με funghi porcini

Τα μανιτάρια θα εκτοξεύσουν τη γεύση σε αυτό το πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Πάστα φλώρα με αμύγδαλα

Αλλη μια παραλλαγή του αγαπημένου ιταλικού γλυκού μπορεί να γίνει το επιδόρπιο ενός γεύματος ή απλώς να συνοδεύσει τον καφέ σας.
Back To Top