Χειμωνιάτικη καπονάτα

65     

Χειμωνιάτικη καπονάτα

Βαθμός Δυσκολίας
  2
Μερίδες
  4
Ώρα μαγειρέματος
  5πμ-10πμ
ΑμύγδαλαΕλαιόλαδοΖάχαρηΞίδιΠιπέρι

Υλικά

1 κλωνάρι σέλερυ

40 γρ. σταφίδες ξανθές

2 κ.σ. κάπαρη

60 γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι

50 γρ. καθαρισμένα αμύγδαλα

1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξύδι

1 κ.γ. ζάχαρη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σέλερυ σε μικρά κομμάτια και το βράζουμε για 10 λεπτά στον ατμό. Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε ελαφρά τα αμύγδαλα και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα ανακατεύουμε το σέλερυ με την κάπαρη, τις ελιές και το λάδι. Ραντίζουμε με ξύδι και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί το ξύδι και αλατοπιπερώνουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τις σταφίδες και τη φρυγανιά. Ανακατεύουμε καλά. Σερβίρεται κρύο.