Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Τυλίξτε το χοιρινό φιλέτο σε σφολιάτα, ξεφύγετε λιγάκι από τα συνηθισμένα και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

Υλικά:

1 ψαρονέφρι 600 γρ.

150 γρ. λιαστή ντομάτα

1 φύλλο σφολιάτα

1 αυγό

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κλωναράκι δεντρολίβανο

1 κ.γ. θυμάρι

1 κ.σ. ρίγανη

400 γρ. φέτα

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Παίρνουμε το φιλέτο, το αλατοπιπερώνουμε και σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο το τσιγαρίζουμε από όλες τις μεριές. Το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με όλα τα μυρωδικά. Σε ένα ταψί φούρνου βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε επάνω τη σφολιάτα. Ρίχνουμε από πάνω τη φέτα τριμμένη, τη λιαστή ντομάτα λεπτοκομμένη και από πάνω απλώνουμε το φιλέτο. Κλείνουμε σε ρολό. Χτυπάμε το αυγό και με ένα πινέλο το περνάμε από πάνω και γύρω γύρω. Ψήνουμε στο φούρνο για 30-40 λεπτά περίπου. Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε φέτες.

empty alt

Γεμιστό καλαμάρι

Καλαμάρια γεμιστά, ένα πιάτο νόστιμο και μία ξεχωριστή πρόταση για να απολαύσετε τα θαλασσινά σας.
empty alt

Τορτελίνι ογκρατέν

Πολύ εύκολο και γρήγορο πιάτο σκέτος πειρασμός που αξίζει να το δοκιμάσετε.
empty alt

Ψάρι γλώσσα με διάφορα λαχανικά

Τα λαχανικά συνάντησαν τη θάλάσσα ή η θάλασσα τα λαχανικά;
empty alt

Carpaccio ξιφία

Ενα ξεχωριστό ορεκτικό για το τραπέζι που απαιτεί προετοιμασία, αλλά ανταμείβει με την γεύση του.
empty alt

Αρνί στην κατσαρόλα με κουκιά και σκόρδο

Ενας ακόμη τρόπος για να απολαύσετε το αρνάκι συνδυασμένο με κουκιά.
empty alt

Λαζάνια με ραγού από αρνί

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μία μερίδα λαζάνια φτιαγμένα με πλούσιο ραγού από αρνί, λαχανικά και τυριά;
empty alt

Σαλάτα από καλαμάρι με φρέσκο κρεμμυδάκι

Βάλτε τη θάλασσα στη κουζίνα και στο πιάτο σας. 
empty alt

Γαλακτομπούρεκο

Παραδοσιακό και αγαπημένο γαλακτομπούρεκο με τραγανά φύλλα και υπέροχη γεύση.
Back To Top