Εύκολη   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Απρόσμενοι συνδυασμοί υλικών δημιουργούν ένα εξωτικό πιάτο.

Υλικά:

1 ½ κιλό χοιρινές μπριζόλες από το λαιμό

4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 κόκκινο τσίλι ψιλοκομμένο

250 γρ. μανιτάρια κομμένα στη μέση

2 κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 ml maple syrup

5 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί

150 ml ζεστός ζωμός λαχανικών

400 γρ. μαυρομάτικα φασόλια βρασμένα

5 κ.σ. κρέμα γάλακτος

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Κόβουμε τις μπριζόλες σε μικρά κομμάτια και τις τηγανίζουμε σε πυρίμαχο αντικολλητικό σκεύος για 4-5 λεπτά την κάθε πλευρά ώσπου να να ροδίσουν απ’όλες τις πλευρές. Μεταφέρουμε σε πιατέλα. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, τηγανίζουμε τα κρεμμύδια και το τσίλι για 7-10 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα τηγανίζουμε για 5 λεπτά. Αδειάζουμε πάλι τις μπριζόλες στο σκεύος, τις πασπαλίζουμε με αλεύρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Περιχύνουμε με το σιρόπι, το ξίδι από κρασί και το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά ώσπου να μαλακώσει το κρέας. Ρίχνουμε μέσα τα φασόλια, τα βράζουμε για 10-15 λεπτά, τα περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και τα μοιράζουμε σε κολοκύθες που έχουμε αδειάσει από τη σάρκα τους. Σερβίρουμε σε ρύζι, ανακατεμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

empty alt

Τσιπούρα al cartoccio

Ιταλική πινελιά για μια διαφορετική αλλα συναρπαστική γευστική εκδοχή της διάσημου ψαριού.
empty alt

Βάση από πίτσα χωρίς γλουτένη

Πανεύκολη ζύμη πίτσας.
empty alt

Πολύχρωμες Φαρφάλες με κρέμα γάλακτος

Ζυμαρικά σε παιχνιδιάρικα χρώματα και ζωηρές γεύσεις. 
empty alt

Τσιπούρα με κρεμμύδια και σάλτσα κόκκινου κρασιού

Ειναι ο άλλος τρόπος για να απολαύσεις το ξεχωριστό αυτό ψάρι.
empty alt

Πάστα φλώρα με ελαιόλαδο κρέμα από μήλο και φυστίκι

Η γλυκιά μας πάστα φλώρα μέσα σε φορμάκια.
empty alt

Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα από κόλιανδρο

Το κοτόπουλό «λιώνει» τυλιγμένο στο γιαούρτι, το κόλιανδρο και το πεπεροτσίνο.
empty alt

Μπουκίτσες από κοτόπουλο με βότκα

Μία συνταγή για αρωματικό κοτόπουλο με λαχταριστή γεύση.
empty alt

Καρμπονάρα με αυγό

Καρμπονάρα με αυγό. Δηλαδή, αυθεντική, σε αυστηρή ιταλική "γραμμή" - αλλά υπέροχη γεύση.
Back To Top