Μέτρια   Μερίδες : 8   18.31-21.00  

Το παραδοσιακό επιδόρπιο της Ιταλίας με την αφράτη βουτυρένια βάση προσφέρει πολλούς συνδυασμούς παρουσίασης.

Υλικά:

300 γρ. αλεύρι

150γρ. ζάχαρη

100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

3 κρόκους αυγών

1 πρέζα αλάτι

ξύσμα από 1 λεμόνι

250 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας

1 αυγό για το άλειμμα

Οδηγίες:

Ρίχνουμε πάνω στον πάγκο το αλεύρι και ανοίγουμε στη μέση μία μικρή λακουβίτσα. Προσθέτουμε μέσα τη ζάχαρη, το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, τους κρόκους, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού. Πλάθουμε με τα δάχτυλα απαλά και γρήγορα ώστε να μη ζεσταίνεται πολύ η ζύμη. Δεν προσθέτουμε τίποτα άλλο. Μαζεύουμε τη ζύμη σε μία μπάλα, τη βάζουμε μέσα σε μία μεγάλη μπασίνα καιτη σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Τη βγάζουμε από το ψυγείο και απλώνουμε τα ¾ της ζύμης σε μία φόρμα για τούρτες σηκώνοντας λίγο με τα δάχτυλα τη ζύμη στις άκρες γύρω γύρω. Στη συνέχεια απλώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα. Πλάθουμε ύστερα την υπόλοιπη ζύμη και φτιάχνουμε λωρίδες. Τις απλώνουμε πάνω από τη μαρμελάδα σε σχήμα δίχτυ. Φτιάχνουμε τις άκρες της ζύμης γύρω γύρω πατώντας τες με ένα πιρούνι ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο σχήμα. Χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε με ένα πινέλο τη ζύμη από πάνω. Ψήνουμε στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία (170°-175°) για 30 λεπτά.

empty alt

Βινεγκρέτ μουστάρδας

Φτιάξτε σπιτική σάλτσα βινεγκρέτ μουστάρδας και θα είστε περήφανοι για το αποτέλεσμα.
empty alt

Αρνί στην κατσαρόλα με κουκιά και σκόρδο

Ενας ακόμη τρόπος για να απολαύσετε το αρνάκι συνδυασμένο με κουκιά.
empty alt

Κοτόπουλο με σκόρδο

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της Ισπανικής κουζίνας.
empty alt

Χοιρινό με ντομάτες και λουκάνικα

Γευστική πανδαισία με λεπτές ισορροπίες.
empty alt

Μυζήθρα σαγανάκι

Ενα διαφορετικό και εύκολο σαγανάκι που θας σας εκπλήξει με την γεύση του.
empty alt

Σπαγγέτι με αχινούς και πεπεροντσίνο

Μια μακαρονάδα απευθείας από τη θάλασσα!
empty alt

Πουτίγκα με φράουλες και γιαούρτι

Βάλτε τις φράουλες στο γιαούρτι ή το... αντίστροφο. 
empty alt

Pesto ρόκας

Διαφορετικό πέστο για να συνοδεύσει τα ζυμαρικά της αρεσκεία σας.
Back To Top