Εύκολη   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Αυτές οι φακές μπορούν να γίνουν οι αγαπημένες σας.

Υλικά:

½ κιλό φακές

2 φύλλα δάφνη

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 λίτρο νερό

150 γρ. λευκό κρασί

2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια

1 πρέζα ζάχαρη

2 καρότα κομμένα σε φέτες

2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια

Λίγο ελαιόλαδο

1 κ..γ. μπούκοβο

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα με νερό βράζουμε για 5 λεπτά τις φακές. Σουρώνουμε και πετάμε το νερό. Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε την πατάτα. Ύστερα προσθέτουμε τις ντομάτες με τη ζάχαρη και μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα την κρατάμε στην άκρη σε ένα μπολ. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε άλλο λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και μεταφέρουμε στο μπολ που έχουμε τη σάλτσα. Παίρνουμε πάλι την πρώτη κατσαρόλα και βράζουμε τις φακές προσθέτοντας λίγο αλάτι και το μπούκοβο. Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε μέσα τα υλικά από το μπολ με τη σάλτσα, αφήνουμε να πάρει βράση για 5 λεπτά και σερβίρουμε.

empty alt

Τιμπάλ μελιτζάνας

Εντυπωσιακό τόσο από την εμφάνιση όσο και από τη γεύση.
empty alt

Ριζότο alla milanese (κίτρινο)

Αυτό το ριζότο έχει ιδιαίτερη γεύση και μπορεί να γίνει το αγαπημένο σας.
empty alt

Μπισκότα σοκολάτας με τζίντζερ

Για το πρωινό, το απογευματινό σνακ και στα... κλεφτά.
empty alt

Αρνί με σάλτσα από σκόρδο

Αποτελεί από τις πρώτες επιλογές για τα γιορτινά σας τραπέζια και όχι άδικα. 
empty alt

Μανιταρόσουπα

Μανιταρόσουπα από τον Έκτορα Μποτρίνι. Απολαυστική και χορταστική σούπα μανιταριών.
empty alt

Μπεσαμέλ για διαβητικούς

Η πιο διάσημη κρέμα στα ελληνικά νοικοκυριά. 
empty alt

Φιλετάκια από μπακαλιάρο με σπανάκι

Το δυναμωτικό σπανάκι συναντά τον θρεπτικό μπακαλιάρο και δημιουργούν μια γαστριμαργική μαγεία. 
empty alt

Carpaccio από μοσχάρι με αντίδι και κατίκι Δομοκού

Σοτάρουμε το κρεμμύδι... η αρχή για μια θεσπέσια συνταγή.
Back To Top