Δύσκολη   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Αλλιώτικη πρόταση για να απολαύσετε το φιλέτο σας.

Υλικά:

1 φιλέτο (800-900γρ)

200 γρ. προσούτο κομμένο σε λεπτές φέτες

400 γρ. μανιτάρια champignon de Paris λεπτοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο

20 γρ. βούτυρο

6 κ. σούπας ελαιόλαδο

1 κρόκος αυγού

30 γρ. κρέμα γάλακτος

1 φύλλο σφολιάτα

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, αλατοπιπερώνουμε το κρέας και τσιγαρίζουμε απ’όλες τις μεριές μέχρι να κάνει κρούστα από όλες τις πλευρές. Το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει, ρίχνουμε το σκόρδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα σοτάρουμε, αλατοπιπερώνουμε και μόλις είναι έτοιμα τα βάζουμε στο μπλέντερ να γίνουν κρέμα. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και μετά πασπαλίζουμε με αυτήν το φιλέτο. Ανοίγουμε τη σφολιάτα απλώνουμε τις φέτες προσούτο στο κέντρο, βάζουμε στη μέση λίγο από την κρέμα μανιταριών και επάνω βάζουμε το φιλέτο. Το τυλίγουμε καλά και σε ένα μπολάκι χτυπάμε τον κρόκο με την κρέμα γάλακτος και με ένα πινέλο το αλείφουμε όλο. Βάζουμε το φιλέτο σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180° για 30-35 λεπτά. (Αν θέλουμε το φιλέτο πιο καλά ψημένο, αρχικά το αφήνουμε να ψηθεί περισσότερο στο τηγάνι).

empty alt

Φιλέτο γαλοπούλας με ακτινίδια και πορτοκάλια

Μια αναπάντεχη συνάντηση με happy end. 
empty alt

Mattonella (τουβλάκι) από σοκολάτα

Σοκολάτα και φουντούκι συμμαχούν για να κατακτήσουν τον ουρανίσκο σας.
empty alt

Muffin με σοκολάτα και καρύδα

Λατρεμένα muffin σοκολάτας με υπέροχο άρωμα καρύδας.
empty alt

Fusilli με λουκάνικο

Ένα πιάτο με πλούσια γεύση και πραγματική νοστιμιά.
empty alt

Μπισκότα σοκολάτας με τζίντζερ

Για το πρωινό, το απογευματινό σνακ και στα... κλεφτά.
empty alt

Spaghetti με καπνιστό ψάρι

Τρία διαφορετικά καπνιστά ψάρια για ένα ιδιαίτερο πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

«Sexy» κοτόπουλο

Ποτέ το κοτόπουλο δε σκανδάλιζε τόσο σε γεύση! 
empty alt

Γαρίδες με σκόρδο

Το δημοφιλές θαλασσινό στην πιο απλή αλλά γευστική εκδοχή του.
Back To Top