Δύσκολη   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Αλλιώτικη πρόταση για να απολαύσετε το φιλέτο σας.

Υλικά:

1 φιλέτο (800-900γρ)

200 γρ. προσούτο κομμένο σε λεπτές φέτες

400 γρ. μανιτάρια champignon de Paris λεπτοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο

20 γρ. βούτυρο

6 κ. σούπας ελαιόλαδο

1 κρόκος αυγού

30 γρ. κρέμα γάλακτος

1 φύλλο σφολιάτα

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, αλατοπιπερώνουμε το κρέας και τσιγαρίζουμε απ’όλες τις μεριές μέχρι να κάνει κρούστα από όλες τις πλευρές. Το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει, ρίχνουμε το σκόρδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα σοτάρουμε, αλατοπιπερώνουμε και μόλις είναι έτοιμα τα βάζουμε στο μπλέντερ να γίνουν κρέμα. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και μετά πασπαλίζουμε με αυτήν το φιλέτο. Ανοίγουμε τη σφολιάτα απλώνουμε τις φέτες προσούτο στο κέντρο, βάζουμε στη μέση λίγο από την κρέμα μανιταριών και επάνω βάζουμε το φιλέτο. Το τυλίγουμε καλά και σε ένα μπολάκι χτυπάμε τον κρόκο με την κρέμα γάλακτος και με ένα πινέλο το αλείφουμε όλο. Βάζουμε το φιλέτο σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180° για 30-35 λεπτά. (Αν θέλουμε το φιλέτο πιο καλά ψημένο, αρχικά το αφήνουμε να ψηθεί περισσότερο στο τηγάνι).

empty alt

Γλυκό κάστανο

Γλυκό κάστανο: ένα εξαιρετικό γλυκό του κουταλιού για να τους εκπλήξετε όλους.
empty alt

Linguine με καβούρι, σολομό και λεμόνι

Πέννες με ιδιαίτερη γεύση που χάρη στον ωραίο συνδιασμό του καβουριού και του σολομού.
empty alt

Φακές με ρύζι

Το αγαπημένο μας φακόρυζο δεν είναι μόνο γευστικότατο αλλά και εξαιρετική πηγή σιδήρου και θρεπτικών συστατικών.
empty alt

Ντρέσινγκ με γιαούρτι

Ένα υπέροχο και εξαιρετικά δροσερό ντρέσινγκ γιαουρτιού ιδανικό να συνοδεύσετε σαλάτες ή ψάρι στον ατμό.
empty alt

Βελουτέ με πατάτα, μανιτάρια και φουντούκι

Μία πρωτότυπη και πεντανόστιμη βελουτέ.
empty alt

Μακαρονάδα με σάλτσα και καλαμάρια

Μια διαφορετική μακαρονάδα με την συνδρομή των καλαμαριών
empty alt

Γεμιστές ντομάτες με κάστανο ρύζι και λαχανικά

Μια διαφορετική προσέγγιση στα γεμιστά της μαμάς.
empty alt

Ρύζι με γαρίδες και μυρωδικά

Ρύζι με γαρίδες και μυρωδικά
Back To Top