Φιλέτο τόνου με κρύα «πεπερονάδα»

248     

Φιλέτο τόνου με κρύα «πεπερονάδα»

Βαθμός Δυσκολίας
  2
Μερίδες
  4
Ώρα μαγειρέματος
  3μμ-6:30μμ
ΒασιλικόςΘυμάριΚάπαρηΠιπεριάΣκόρδο

Υλικά

4 φιλέτα τόνου

Χοντρό αλάτι

1 κλωναράκι θυμάρι

2 κόκκινες πιπεριές

2 κίτρινες πιπεριές

2 πράσινες πιπεριές

200 γρ. ώριμες ντομάτες

1 χοντρό κρεμμύδι

1 ματσάκι βασιλικό

1 σκελίδα σκόρδο

15 γρ. κάπαρη

3 φιλέτα αντσούγια

20 γρ. ψίχα ψωμιού μουσκεμένη στο ξύδι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες

Βάζουμε τα φιλέτα του τόνου κάτω από το χοντρό αλάτι με το κλωναράκι του θυμαριού για μιάμιση ώρα τουλάχιστον και μετά τα ψήνουμε στους 80°C για τουλάχιστον 7 λεπτά. Ψήνουμε τις πιπεριές στο φούρνο μέχρι να σχηματιστούν σκούρες κηλίδες στη φλούδα τους. Στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε ένα δοχείο, τις σκεπάζουμε με ένα πανί και τις αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο. Τις ξεφλουδίζουμε, ξεχωρίζουμε τα σπόρια και τις κόβουμε σε τετραγωνάκια. Ζεματάμε γρήγορα τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε σκελίδες. Κόβουμε πολύ ψιλά το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες και ολοκληρώνουμε το ψήσιμο προσέχοντας να μη διαλυθούν. Αλατοπιπερώνουμε, αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και αρωματίζουμε με ελαιόλαδο. Χτυπάμε στο μίξερ το βασιλικό με το σκόρδο, την κάπαρη, τις αντσούγιες, και την ψίχα ψωμιού. Μόλις πετύχουμε μια ομοιογενή πυκνότητα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, μέχρι να αποκτήσουμε μια κρεμώδη σάλτσα και αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε τον τόνο στο πιάτο, γαρνίρουμε με την κρύα πεπερονάδα και λίγη πράσινη σάλτσ