Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Αυτή η επιλογή ξεφεύγει από τις συνηθισμένες συνταγές του τόνου.

Υλικά:

4 φιλέτα τόνου

Χοντρό αλάτι

1 κλωναράκι θυμάρι

2 κόκκινες πιπεριές

2 κίτρινες πιπεριές

2 πράσινες πιπεριές

200 γρ. ώριμες ντομάτες

1 χοντρό κρεμμύδι

1 ματσάκι βασιλικό

1 σκελίδα σκόρδο

15 γρ. κάπαρη

3 φιλέτα αντσούγια

20 γρ. ψίχα ψωμιού μουσκεμένη στο ξύδι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Βάζουμε τα φιλέτα του τόνου κάτω από το χοντρό αλάτι με το κλωναράκι του θυμαριού για μιάμιση ώρα τουλάχιστον και μετά τα ψήνουμε στους 80°C για τουλάχιστον 7 λεπτά. Ψήνουμε τις πιπεριές στο φούρνο μέχρι να σχηματιστούν σκούρες κηλίδες στη φλούδα τους. Στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε ένα δοχείο, τις σκεπάζουμε με ένα πανί και τις αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο. Τις ξεφλουδίζουμε, ξεχωρίζουμε τα σπόρια και τις κόβουμε σε τετραγωνάκια. Ζεματάμε γρήγορα τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε σκελίδες. Κόβουμε πολύ ψιλά το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες και ολοκληρώνουμε το ψήσιμο προσέχοντας να μη διαλυθούν. Αλατοπιπερώνουμε, αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και αρωματίζουμε με ελαιόλαδο. Χτυπάμε στο μίξερ το βασιλικό με το σκόρδο, την κάπαρη, τις αντσούγιες, και την ψίχα ψωμιού. Μόλις πετύχουμε μια ομοιογενή πυκνότητα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, μέχρι να αποκτήσουμε μια κρεμώδη σάλτσα και αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε τον τόνο στο πιάτο, γαρνίρουμε με την κρύα πεπερονάδα και λίγη πράσινη σάλτσ

empty alt

Linguine με πορτοκάλι

Το άρωμα του πορτοκαλιού θα δώσει μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή γεύση στα ζυμαρικά σας.
empty alt

Φιλέτα κοτόπουλο με γιαούρτι και τζίντζερ

Βυθίστε τα φιλέτα κοτόπουλου στη μαρινάτα και ετοιμάστε το τηγάνι για τα περαιτέρω. 
empty alt

Ριζότο alla carbonara

Αυτή η συνταγή είναι για τους φανατικούς της ιταλικής κουζίνας. 
empty alt

Αλμυρό στρούντελ με χόρτα και ξινομυζήθρα

Πούδρα αμυγδάλου, μαζί με στρούντελ και χόρτα, ένας αναπάντεχος συνδυασμός. 
empty alt

Μους με καφέ και καρύδια

Ένα "δυναμικό" μους όπου πρωταγωνιστούν ο καφές και τα καρύδια.
empty alt

Κανελόνια με ραδίκια και πατάτες

Θα σας πάρει λίγο χρόνο αλλά η γεύση τους θα σας αποζημιώσει.
empty alt

Ρολά από λαυράκι με ρόκα και γραβιέρα Κρήτης

Η γραβιέρα Κρήτης βρήκε επιτέλους ταίρι, τα λαυράκια. 
empty alt

Σαλάτα παντζάρι

Το παντζάρι γίνεται μια γευστική σαλάτα.
Back To Top