Εύκολη   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Το ιταλικό ψωμί με θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

Υλικά:

25 γρ. μαγιά

400 γρ. αλεύρι σκληρό

2 κ.γ. αλάτι

5 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.γ. αλάτι χοντρό αλάτι

Οδηγίες:

Διαλύουμε τη μαγιά σε ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό. Την αφήνουμε να μείνει 10 λεπτά. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι , κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε τη μαγιά, το αλάτι και 2 κουταλιές λάδι. Αναμειγνύουμε τα υλικά και προσθέτουμε και άλλο νερό ώστε να γίνει η ζύμη. Αδειάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει λεία και ελαστική. Ξαναβάζουμε τη ζύμη στο μπολ, τη σκεπάζουμε με ένα πανί και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος 2 με 2 ½ ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Την ξαναζυμώνουμε για μερικά λεπτά. Την πιέζουμε σε μια λαδωμένη τάρτα φόρμας 25 εκ. και τη σκεπάζουμε με μια υγρή πετσέτα. Την αφήνουμε 30 λεπτά για να φουσκώσει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Τρυπάμε παντού με το δάχτυλό μας τη ζύμη για να κάνουμε λακκουβίτσες. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι πάνω στη ζύμη και το απλώνουμε με πινελάκι. Πασπαλίζουμε με το αλάτι. Ψήνουμε τη φοκάτσια 20 λεπτά μέχρι να χρυσίσει. Τη βγάζουμε προσεκτικά από τη φόρμα και την αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.

empty alt

Ρύζι thai με 5 γεύσεις

Το ρύζι από την Ταϊλάνδη με το μοναδικό φυσικό άρωμα
empty alt

Zabaione

Αυτό το γλυκό το δημιούργησαν οι ιταλοί αλλά πέρασε και στην γαλλική κουζίνα ως ζαμπαγιόν.
empty alt

Κρέπες light

Κρέπες γι'αυτούς που προσέχουν!
empty alt

Κεφτεδάκια με τόνο και κολοκύθια

Τα νόστιμα κεφτεδάκια δε γίνονται μόνο με κρέας... Δοκιμάστε τα με τόνο και κολοκύθι, πραγματική απόλαυση!
empty alt

Σαλάτα με καλαμπόκι

Σαλάτα με πλούσια θαλασσινή γεύση και δροσερά λαχανικά.
empty alt

Μπακαλιάρος με πράσα

Ο μπακαλιάρος πιο νόστιμος από ποτέ!
empty alt

Κέικ βανίλιας

Κλασικό, αγαπημένο κέικ βανίλιας που συνοδεύει ευχάριστα όλες τις ώρες της ημέρας.
empty alt

Τούρτα από μήλα με crumble από αμύγδαλο

Μπορεί κανείς να την ονομάσει και μηλόπιτα, ξεχωριστή συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Back To Top