Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Η απογείωση ενός ταπεινού ψαριού με την σωστή συνταγή.

Υλικά:

4 γλώσσες καθαρισμένες

4 αγκινάρες καθαρισμένες

2 πατάτες βραστές (όχι πολύ βρασμένες) κομμένες σε ροδέλες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο

200 γρ. φύλλα σπανάκι ζεματισμένα και σουρωμένα

2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

1 λεμόνι κομμένο σε ροδέλες

Οδηγίες:

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε τις γλώσσες. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το στραγγισμένο καλά σπανάκι μαζί με το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Παίρνουμε 4 φύλλα λαδόκολλας και φτιάχνουμε φωλιές όπου βάζουμε μέσα μία γλώσσα, μία αγκινάρα , μία χούφτα σπανάκι, μια πατάτα, λίγο κουκουνάρι, 2 ροδέλες ντομάτας, δύο φέτες λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Τυλίγουμε τις φωλιές σε ρολάκια και δένουμε τις άκρες με λίγο σπάγκο. Τοποθετούμε σε ένα ταψί, ανοίγοντας σε κάθε φωλιά μία μικρή τρύπα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου στους 200°C. Πέντε λεπτά πριν ανοίγουμε τις φωλιές και ψήνουμε λίγο στο γκριλ να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε αμέσως.

empty alt

Mug cake αλμυρό με γεύση πίτσας

Γίνεται κέικ μέσα σε φλιντζάνια; Φυσικά ιδού η ευκαιρία.
empty alt

Φιλέτο ψαριού με σάλτσα από ελιές

Η μαγεία της μαγειρικής βρίσκεται στο «πάντρεμα» ετερόκλιτων υλικών. 
empty alt

Μπισκότα με μαρμελάδα

Διαρκούν αρκετό καιρό, φυλάξτε τα μακριά από την υγρασία και απολαύστε τα με τον καφέ ή το πρωινό σας.
empty alt

Πάστα Φλώρα για ερωτευμένους

Πάστα Φλώρα, ένα γλυκό για όλες τις ώρες...
empty alt

Μους τυριού με ψητό κυδώνι

Μια... αγκαλιά υλικά ενώνονται για μια πανδαισία γεύσεων.
empty alt

Ρύζι με κοτόπουλο και λαχανικά

Ένα ελαφρύ και με πολλές βιταμίνες πιάτο, τρώγεται κρύο και ζεστό και μπορείτε να το πάρετε μαζί σας στο γραφείο.
empty alt

Βακαλάος από την Ιταλία

Βακαλάος με ιταλικό αέρα και φυσικά φίνα γεύση.
empty alt

Ριζότο με φράουλες και γαρίδες

Η γεύση της άνοιξης σε ένα ριζότο γεμάτο χρώμα και άρωμα.
Back To Top