Εύκολη   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Η απόλαυση φωλιάζει σε ένα γλυκό με κανταϊφι και παγωτό.

Υλικά:

Παγωτό καϊμάκι ή βανίλια

200 γραμμ. κανταΐφι

4 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

Σος φράουλας

Οδηγίες:

Βουτυρώστε εξωτερικά 4 μεταλλικά φορμάκια για κρέμα καραμελέ. Ξανοίγουμε καλά το κανταΐφι και βάλτε κυκλικά γύρω-γύρω από τα φορμάκια, σχηματίζοντας μικρές φωλιές. Βάλτε το λιωμένο βούτυρο σε ένα ψεκαστήρι κουζίνας και ψεκάστε το κανταΐφι. Αν δεν έχετε ψεκαστήρι, απλώς ραντίστε το προσεκτικά για να πάει παντού και θα χρειαστείτε τουλάχιστον ακόμη 1 κ.σ. βούτυρο. Ψήστε τις φωλιές για 15΄ στους 180οC, προσέχοντας να μην «αρπάξουν». Βγάλτε τις από το φούρνο κι αφήστε τις να κρυώσουν γύρω από τα φορμάκια. Σερβίρετε μέσα στις φωλιές, μπάλες παγωτού και περιχύστε με σος φράουλας ή όποια άλλη σας αρέσει.

empty alt

Κρέμα από ρεβίθια και τραγανό σπεκ

Απαλή και γεμάτη κρέμα από ρεβίθια, συνοδευμένη με τραγανό σπεκ. Ένα όμορφο χορταστικό πιάτο στο τραπέζι σας.
empty alt

Χταπόδι κοκκινιστό

Μεζές ιδανικός  για να συνοδεύσει το τραπέζι της παρέας.
empty alt

Μους με limoncello

Τι είναι κίτρινο, έχει ιδιαίτερη γεύση και γίνεται μους;
empty alt

Ταλιατέλες με σοκολάτα

Ταλιατέλες διαφορετικές αλλά απλές με λίγα υλικά και πολύ νόστιμες.
empty alt

Κοτόπουλο με διάφορα λαχανικά και μπύρα

Ίσως από τους πιο ταιριαστούς συνδυασμούς το κοτόπουλο στο τηγάνι σβησμένο με μπύρα μαζί με πολύχρωμες πιπεριές. 
empty alt

Ταλιατέλες με σπαράγγια

Επιλέξτε αν θέλετε άλλο ζυμαρικό, τα σπαράγγια συνδυάζονται τέλεια με όλα!
empty alt

Ριζότο με αρακά και μέντα

Ενα πιάτο που προσφέρει την απίθανη γεύση του ριζότο σε συνδυασμό με τον αρακά.
empty alt

Τάρτα με κρέμα και φράουλες

Κλασική και αγαπημένη τάρτα με ανάλαφρη κρέμα και λαχταριστές φράουλες.
Back To Top