Εύκολη   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Η απόλαυση φωλιάζει σε ένα γλυκό με κανταϊφι και παγωτό.

Υλικά:

Παγωτό καϊμάκι ή βανίλια

200 γραμμ. κανταΐφι

4 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

Σος φράουλας

Οδηγίες:

Βουτυρώστε εξωτερικά 4 μεταλλικά φορμάκια για κρέμα καραμελέ. Ξανοίγουμε καλά το κανταΐφι και βάλτε κυκλικά γύρω-γύρω από τα φορμάκια, σχηματίζοντας μικρές φωλιές. Βάλτε το λιωμένο βούτυρο σε ένα ψεκαστήρι κουζίνας και ψεκάστε το κανταΐφι. Αν δεν έχετε ψεκαστήρι, απλώς ραντίστε το προσεκτικά για να πάει παντού και θα χρειαστείτε τουλάχιστον ακόμη 1 κ.σ. βούτυρο. Ψήστε τις φωλιές για 15΄ στους 180οC, προσέχοντας να μην «αρπάξουν». Βγάλτε τις από το φούρνο κι αφήστε τις να κρυώσουν γύρω από τα φορμάκια. Σερβίρετε μέσα στις φωλιές, μπάλες παγωτού και περιχύστε με σος φράουλας ή όποια άλλη σας αρέσει.

empty alt

Βελουτέ από αρακά

Τέλεια σούπα από αρακά, τρώγεται ζεστή και κρύα.
empty alt

Mattonella (τουβλάκι) από σοκολάτα

Σοκολάτα και φουντούκι συμμαχούν για να κατακτήσουν τον ουρανίσκο σας.
empty alt

Σαλάτα με κάστανα, τυρί (Ελληνικό) και μανιτάρια

Τα δώρα της χειμωνιάτικης φύσης σε ένα πιάτο.
empty alt

Χρωματιστά ζελεδάκια φρούτων

Αυτά τα ζελεδάκια θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!
empty alt

Μους με σοκολάτα από στέβια

Αντί για ζάχαρη, βάλτε στη μους σοκολάτα στέβια.
empty alt

Κεφτεδάκια από ξιφία

Πρωτότυπα κεφτεδάκια.
empty alt

Μοσχάρι γιαχνί

Ελληνικό, σπιτικό φαγητό ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια.
empty alt

Γαριδοπίλαφο

Οι γαρίδες μαζί με το κάρυ και το ρύζι συνδυάζονται μοναδικά.
Back To Top