Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Τα αγαπημένα ζυμαρικά σε ωραίο γευστικό και χρωματικό συνδυασμό.

Υλικά:

350 γρ. λινγκουίνι

300 γρ. ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα

5 κ. σούπας ελαιόλαδο

300 γρ. γαρίδες καθαρισμένες

2 κ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

100 γρ. κρέμα γάλακτος

½ ποτήρι λευκό κρασί

2 εσαλότ ψιλοκομμένα

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Ψιλοκόβουμε τις μισές γαρίδες και σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα εσαλότ. Προσθέτουμε τα τοματίνια, σοτάρουμε 3-4 λεπτά, προσθέτουμε όλες τις γαρίδες και μόλις τσιγαριστούν σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σχοινόπρασο και την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ώσπου να δέσει. Βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι να σοταριστούν. Ελέγχουμε από αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε.

 

empty alt

Τσιπούρα με κρεμμύδια και σάλτσα κόκκινου κρασιού

Ειναι ο άλλος τρόπος για να απολαύσεις το ξεχωριστό αυτό ψάρι.
empty alt

Πέννες με βότκα

Πέννες με βότκα ή Ιταλία-Ρωσία στο ίδιο… τραπέζι!
empty alt

Ριζότο με τόνο και wasabi

Γεύση από Ιαπωνία δια μέσω Ιταλίας σε ένα ξεχωριστό πιάτο.
empty alt

Βελουτέ με πατάτα, μανιτάρια και φουντούκι

Μία πρωτότυπη και πεντανόστιμη βελουτέ.
empty alt

Ριζότο με μανιτάρια porcini

Μια σχετικά εύκολη και γευστική συνταγή για ένα εντυπωσιακό κυρίως πιάτο.
empty alt

Μπεσαμέλ για διαβητικούς

Η πιο διάσημη κρέμα στα ελληνικά νοικοκυριά. 
empty alt

Φριτέλες του καρναβαλιού

Η λιχουδιά που έχει την τιμητική της στο καρναβάλι της Βενετίας αλλά παίρνει θέση στις κουζίνες του κόσμου.
empty alt

Mattonella (τουβλάκι) από σοκολάτα

Σοκολάτα και φουντούκι συμμαχούν για να κατακτήσουν τον ουρανίσκο σας.
Back To Top