Μέτρια   Μερίδες : 8   15.01-18.30  

Η λιχουδιά που έχει την τιμητική της στο καρναβάλι της Βενετίας αλλά παίρνει θέση στις κουζίνες του κόσμου.

Υλικά:

500 γρ. γάλα

100 γρ. βούτυρο

50 γρ. ζάχαρη

350 γρ. αλεύρι

6 αυγά

1 βανίλια στικ

1 πρέζα αλάτι

λίγο ηλιέλαιο για τηγάνισμα

1 δόση κρέμα patisieé

Οδηγίες:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, το βούτυρο και τη ζάχαρη. Μόλις λιώσουν, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε όλο μαζί το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά για να μη σβολιάσει και βάζουμε πάλι στη φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια με μία ξύλινη κουτάλα. Μόλις το μείγμα φτάσει στο σημείο ώστε να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας , αποσύρουμε από τη φωτιά και απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, το βάζουμε στο μίξερ, χτυπάμε και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ολόκληρα μέχρι να γίνει μία βελούδινη κρέμα. Αφήνουμε στη συνέχεια το μείγμα να ξεκουραστεί για 2 ώρες. Ύστερα το βάζουμε μέσα σε ένα κορνέ. Έχουμε την κατσαρόλα στη φωτιά με το ηλιέλαιο ζεστό και ρίχνουμε με το κορνέ κόβοντας το μείγμα στο 1,5 εκατοστό περίπου. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ξανθό χρώμα. Σηκώνουμε με την κουτάλα, αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα γεμίζουμε ύστερα με την κρέμα patisieé. Τέλος τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

empty alt

Ζελέ με φράουλες και σαντιγί

Τι γυρεύει η φράουλα μέσα σε μια θάλασσα από ζελέ: την απόλαυση! 
empty alt

Χοιρινό με ντομάτες και λουκάνικα

Γευστική πανδαισία με λεπτές ισορροπίες.
empty alt

Κολοκυθόσουπα

Λαχταριστή και κρεμώδης κολοκυθόσουπα ιδανική για το χειμώνα
empty alt

Muffin με σοκολάτα και καρύδα

Λατρεμένα muffin σοκολάτας με υπέροχο άρωμα καρύδας.
empty alt

Κεφτεδάκια από άσπρο ψάρι

Το ψάρι μεταμορφώνεται σε ένα ακόμη εύγεστο και λαχταριστό έδεσμα.
empty alt

Τραγανές γαρίδες

Ίσως ο πιο απολαυστικός μεζές για να συνοδεύσετε το κρασί ή τη μπύρα σας.
empty alt

Κεφτεδάκια από ξιφία

Πρωτότυπα κεφτεδάκια.
empty alt

Μαγιονέζα από αβοκάντο

Πολύ νόστιμη μαγιονέζα. Απολαύστε την χωρίς τύψεις!
Back To Top