Φριτέλες του καρναβαλιού

125     

Φριτέλες του καρναβαλιού

Βαθμός Δυσκολίας
  2
Μερίδες
  8
Ώρα μαγειρέματος
  3μμ-6:30μμ
ΑλεύριΒανίλιαΒούτυρο

Υλικά

500 γρ. γάλα

100 γρ. βούτυρο

50 γρ. ζάχαρη

350 γρ. αλεύρι

6 αυγά

1 βανίλια στικ

1 πρέζα αλάτι

λίγο ηλιέλαιο για τηγάνισμα

1 δόση κρέμα patisieé

Οδηγίες

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, το βούτυρο και τη ζάχαρη. Μόλις λιώσουν, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε όλο μαζί το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά για να μη σβολιάσει και βάζουμε πάλι στη φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια με μία ξύλινη κουτάλα. Μόλις το μείγμα φτάσει στο σημείο ώστε να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας , αποσύρουμε από τη φωτιά και απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, το βάζουμε στο μίξερ, χτυπάμε και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ολόκληρα μέχρι να γίνει μία βελούδινη κρέμα. Αφήνουμε στη συνέχεια το μείγμα να ξεκουραστεί για 2 ώρες. Ύστερα το βάζουμε μέσα σε ένα κορνέ. Έχουμε την κατσαρόλα στη φωτιά με το ηλιέλαιο ζεστό και ρίχνουμε με το κορνέ κόβοντας το μείγμα στο 1,5 εκατοστό περίπου. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ξανθό χρώμα. Σηκώνουμε με την κουτάλα, αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα γεμίζουμε ύστερα με την κρέμα patisieé. Τέλος τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.