Fusili με πράσινη σάλτσα από ανθότυρο και αρακά

64     

Fusili με πράσινη σάλτσα από ανθότυρο και αρακά

Βαθμός Δυσκολίας
  2
Μερίδες
  4
Ώρα μαγειρέματος
  12:30μμ-3μμ
ΑρακάςΒασιλικόςΚεφαλοτύριΝτοματίνια

Υλικά

280 γρ. fusili

200 γρ. ανθότυρο

30 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

30 γρ. ελαιόλαδο

150 γρ. τοματίνια κομμένα στα τέσσερα

250 γρ. αρακά βρασμένο

1 μάτσο βασιλικό

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες

Αναμιγνύουμε στο μπλέντερ το βασιλικό μαζί με το ελαιόλαδο και κάνουμε μία σάλτσα. Παίρνουμε 200 γρ. από το βρασμένο αρακά και τον βάζετε στο μπλέντερ μαζί με το ανθότυρο και λίγο από το νερό που είχαμε βράσει τον αρακά. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε ελαφρώς και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα από το ανθότυρο, το αρωματισμένο ελαιόλαδο, τον υπόλοιπο αρακά και τα τοματίνια. Σοτάρουμε 2 – 3 λεπτά να ανακατευτούν όλες οι γεύσεις και τελειώνουμε με το τριμμένο τυρί.